[少年監獄] 感受沙咀 八

1001 回覆
498 Like 24 Dislike
又係啲緊張位停
肥衡會唔會搏銷情,出到一半叫我地自己買書睇架?
LM
Thank you sir 唔該同學!終於live
但追到先停
文呀 到緊張位先停
突然一聲熟悉的呼喚由身後傳來

我心中立即激動起來.

因為我好耐無聽到呢把聲叫我了

「Yes sir !」
我回頭舉手, 激動地回應道

「跟我入黎...」
沒有了之前的惡言惡語, 沒有了之前的憤怒語氣..

君實sir正向我招手, 叫我過去.

原來

真的是今日

是今日 !

我抹了抹眼角的淚, 立即向君實sir那邊走去.

嗚...

「屌你老母你依家走黎停,寫到我咁撚閪你係唔係唔撚想走呀肥衡」君實sir一邊拿起木尺一邊怒屌
咁緊張停
話唔定捉佢入房打佢一身
一話出書就鳩作煽情位
自殺hi到個盒
d信跌出黎

其他部份都會重睇
呢part真係柒到唔敢重溫

我都覺佢老吹,挨都挨咗幾個月,點會無啦啦走去自殺

拿肥閪,你個故好睇左夠真實,你要加插幾多虛構野我管你唔到,但太假既情節就不了啦,破壞曬成隻故,明就繼續出去食狗飯啦

雖然老實講 我都覺得自己呢篇寫得有啲差 因為我已經無左果晚既絕望感 寫完我都R曬頭諗 咦我果次真係咁灰既咩

不過講起鳩作的話 其實有好多心聲既描述 我都係呢刻加入去的 邊有人一路跑會一路諗咁多嘢 又邊會有人一路受 一路同自己對話 精神分裂咩

加上我自己都記唔曬我果晚到底有幾灰了 因為太傷心的事 人真係會自動忘記

但想死既心情 我無寫錯 只是我文筆差 那種絕望真係好難用文字表達

btw 下次我會寫好啲㗎啦

絕望呢 由一開始會睇任何野都變灰色
之後覺得其他野都無所謂
但係寫自殺又過火了
肥衡你應該冇recall過 但會唔會用recall身份繼續作?
個故一開頭咪寫左純屬虛構囉

係都好合理丫,冇人有責任免費寫野你睇㗎
書出咗我寧願睇書,一次過由頭煲曬佢爽好多

呢層我諗都無諗過

呢層我諗都無諗過

巴打大概幾時會出
利申 買五本送俾屋企人

呢層我諗都無諗過

唔好咁閪啦
有心係網上睇完自然會買書
肥衡已經患左斯德哥爾摩症候群

呢層我諗都無諗過

唔好諗咁多
快d打文啦
君實 sir 點和解、有冇食檸檬
快d打埋佢啦
Lm
由 post 1 追到而家 ,
話時話肥衡你知道個 "巴" 字既由來未
只明意思唔明點黎好似爭咁 d ,
要開估你知嗎
由 post 1 追到而家 ,
話時話肥衡你知道個 "巴" 字既由來未
只明意思唔明點黎好似爭咁 d ,
要開估你知嗎

求開估
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞