[少年監獄] 感受沙咀 八

1001 回覆
498 Like 24 Dislike
仲未有
升三年班都仲係咁閪
留名睇結局要買書睇
6號喇 繼續同我閪冧呀
閪到你丫
得啦,出書巴屎閉啦
大個仔啦,識玩失蹤啦
今晚 1點出啊各位 仲寫緊 等我

數你就找撚硬嫁啦 出番多啲 氹得阿sir開開心心既
咪找少你幾野囉
Agent CC係咪樓主?

一號即係七號啦

即係七號啦

比肥衡激到傻左

好眼瞓 可唔可以早啲出

我相田少雄唔係閪衡
走出board房, 操返去洗衣方向

我升班啦..升班..我不斷諗起自己頭先聽到既事
我知道是真的, 但我仍然不敢置信.

檸檬呢? 君實sir單嘢點會無事啊?

但無論如何, 眼前既景色話比我聽, 我真的不是在發夢

無錯, 我真的走到三年班

我一直期望升到既三年班, 我一直覺得條路既終點,三年班

終於俾我升到了

希望再次湧出, 我不禁期待, 自己出冊的那天, 那個時候

好開心

這刻升班的喜悅, 我好想立即分享俾父母聽, 這刻既期望,俾左我興奮,我好想快啲出返去

不過當然, 第一時間知道我呢個好消息既人,係阿sir

唔係
「Good afternoon sir ! 」
我向著在洗衣門口的子倫sir舉起手

「誒, 講啦.」
子倫sir微微一笑, 說

「Yes sir Thank you sir , Good morning sir 我學童S325412蔡衡, 於今日下午見board升三年班sir ! good morning sir Thank you sir !」

「哦呵,終於升班了喎. 今晚幫你賀一賀佢啊,想食啲咩儘管講,雞翼啊,排骨...」

「Sorry sir..」我難為情地回應道,那些難入口的“食物” , 還是不了

「仲有無嘢想講啊?」

「Yes sir !同sir報...」我深呼口氣

「多謝子倫sir..上次子倫sir你幫我...啊..」我將道謝的說話,說得很彆扭,因為真係好唔好意思

「喔,咁咋。仲以為你要講咩添。小事唔使講多謝啦。一係就乖乖地比心機捱埋個三年班佢,就當多謝我啦。 好啦,返入去同張sir報。」

「Yes sir !..Thank you sir !」
子倫sir既說話,猶如一股暖流,讓我聽了感到窩心

道謝完後,我滿心歡喜入返自己期數,然後見到了那塊洗衣厚板在張sir手上

屌... 差啲唔記得呢個牌頭。
「good afternoon sir!」我向著張sir揼地舉手。
「得啦,唔使咁見外,升班啊嘛,嗱嗱聲過黎,擺隻手上去,賀完就快啲返入去幫手燙嘢!」

「Yes...Yes sir!」吞吐幾下,我便依言照做擺位。但係我立即察覺不妙

「咦?! 唔係找返手咩, 點解..」
我扮住可憐問了問張sir..因為呢個擺位姿勢明顯係要找屁股的

「咩啊,我鍾意找邊就找邊嫁啦,有意見啊?」張sir道

「啊Sorry sir唔係...但係..」

「但乜嘢係啊, 抬高個屎忽少少啦,三年班」

「Yes ..sir」頭先張sir最後句三年班,真係意味了不少東西
Live!!!!!!!
耐到要碌上去睇番少少前文
唔係都唔知發左咩事
thank you sir!我系留名的
終於有文啦!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞