[少年監獄] 感受沙咀 八

1001 回覆
498 Like 24 Dislike
由 post 1 追到而家 ,
話時話肥衡你知道個 "巴" 字既由來未
只明意思唔明點黎好似爭咁 d ,
要開估你知嗎

你唔開估 我就唔開故㗎啦

巴 , 其實應該係九十年代初 d 古惑仔用語黎
應該係由 "巴辣" 慢慢演變成直接講 "巴"

咁巴辣雞粒係...
仲有5日
屌啦星,肥閪又吞卜
要開估你知嗎

咁巴辣雞粒係...

好撚巴嘅巴辣雞粒呀喂
眼前的總主任, 主任,和監督, 坐在了我既面前, 審視著我

「蔡衡 ! 二年班了喎, 有無諗返之前出面既生活啊?」
那些阿頭開始問話

呵呵..我無時無刻, 都在想著出面的時光,但

「Sorry sir ! 同sir報我每天都在反思自己的過錯 ! 我想痛改前非!」

「嗯, 唔錯啊, 識咁諗就最好啦, 睇返你既報告先啊.....」說罷他們開始企翻開文件.

我一早做好了心裡準備, 呢單衰俾君實sir, 我點都會食一個星期檸檬的...來吧..

「首先睇下你體能上啊, 嗯...PE組既阿sir話你有不斷進步, 做得唔錯啊,蔡衡.」

「Thank you sir !」
「至於紀律上面, 阿sir都讚你話你表現良好, 開始有高年班既模範. 做得幾好 !」

雖然這些都是讚美,只是我絲毫感受不到被人讚的喜悅..好虛假..

而且我不是要食檸檬的嗎?

衡仔我知你本來想係呢個位就停
想知有冇食檸檬又要等下回分解
我有冇估錯?
要開估你知嗎

咩巴辣呀
不如話巴基斯坦演變成啦
要開估你知嗎

咩巴辣呀
不如話巴基斯坦演變成啦

一巴巴咁煎落你到你話惡唔惡頂?
巴唔巴?

好撚雷個雷都冇來源啦
唔通話雷電雷震子咩
眼前的總主任, 主任,和監督, 坐在了我既面前, 審視著我

「蔡衡 ! 二年班了喎, 有無諗返之前出面既生活啊?」
那些阿頭開始問話

呵呵..我無時無刻, 都在想著出面的時光,但

「Sorry sir ! 同sir報我每天都在反思自己的過錯 ! 我想痛改前非!」

「嗯, 唔錯啊, 識咁諗就最好啦, 睇返你既報告先啊.....」說罷他們開始企翻開文件.

我一早做好了心裡準備, 呢單衰俾君實sir, 我點都會食一個星期檸檬的...來吧..

「首先睇下你體能上啊, 嗯...PE組既阿sir話你有不斷進步, 做得唔錯啊,蔡衡.」

「至於紀律上面, 阿sir都讚你話你表現良好, 開始有高年班既模範. 做得幾好 !」

雖然這些都是讚美,只是我絲毫感受不到被人讚的喜悅..好虛假..

而且我不是要食檸檬的嗎?

衡仔我知你本來想係呢個位就停
想知有冇食檸檬又要等下回分解
我有冇估錯?

我話左今次會完二年班㗎
輕輕一推
btw 衡仔唔理我 新讀者正皮lm
輕輕一推
btw 衡仔唔理我 新讀者正皮lm

多謝支持啊
有冇搵番諸仔傾計呀 上個post有個人疑似同你相認

要開估你知嗎

咩巴辣呀
不如話巴基斯坦演變成啦

咁你講黎聽下點黎 , 願聞其詳
要開估你知嗎

咩巴辣呀
不如話巴基斯坦演變成啦

一巴巴咁煎落你到你話惡唔惡頂?
巴唔巴?

好撚雷個雷都冇來源啦
唔通話雷電雷震子咩

冇來源既咁係邊度黎 ? 與生俱來
行雷即係嘈 , 你雷鳩我咪即係嘈鳩我囉 ,
好難明
要開估你知嗎

咩巴辣呀
不如話巴基斯坦演變成啦

咪講咗巴基斯坦囉

應該係由 "巴基斯坦" 慢慢演變成直接講 "巴"
明未?
要開估你知嗎

咩巴辣呀
不如話巴基斯坦演變成啦

咪講咗巴基斯坦囉

明未?

我都係搞吓gag姐
我好少留言,但多謝衡巴咁努力分享故事
我好少留言,但多謝衡巴咁努力分享故事

要開估你知嗎

咩巴辣呀
不如話巴基斯坦演變成啦

咪講咗巴基斯坦囉

明未?

屌你 , 成個小學雞咁
同你講落去都晒氣
小朋友咁執口水尾
你認為你既巴基斯坦講得通記住以後咁解釋比人知個 "巴" 係咁解啦 , 講完 , 繼續等文
同sir報新學童一次過追曬八個post 好撚好睇評已正 good evening sir thank you sir
要開估你知嗎

咩巴辣呀
不如話巴基斯坦演變成啦

咪講咗巴基斯坦囉

明未?

屌你 , 成個小學雞咁
同你講落去都晒氣
小朋友咁執口水尾
你認為你既巴基斯坦講得通記住以後咁解釋比人知個 "巴" 係咁解啦 , 講完 , 繼續等文

我如果走去同人講巴即係巴辣咁就真係俾人笑小學雞啦
讚下閪衡 其實呢四個月肥閪文筆進步唔少
特別二年班好多篇都有事前鋪排,特別係跑步個篇(雖然我覺得個鋪排長過頭)
但係錯別字都係唔少
二年級會唔會出篇番外講過飯發現會點

屌你讚得咁難聽

個故入面講左過飯會點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞