[少年監獄] 感受沙咀 八

1001 回覆
498 Like 24 Dislike
睇到好心酸
新post lm.先
公道d講句
我唔覺得君實sir衰
我係怪肥衡太鈍

仲要叫幾次都唔應機

你咪繼續閪囉 肥衡
又要等咁耐先有文睇

第一個post支持到第八個了

多謝捧場啊
公道d講句
我唔覺得君實sir衰
我係怪肥衡太鈍

仲要叫幾次都唔應機

你笑咩呀
終於追到呢度
等你啊肥衡
新倉報到
今晚有冇文啊肥衡
公道d講句
我唔覺得君實sir衰
我係怪肥衡太鈍

仲要叫幾次都唔應機

你笑咩呀

呢位學童又閪啦
公道d講句
我唔覺得君實sir衰
我係怪肥衡太鈍

仲要叫幾次都唔應機

你笑咩呀

呢位學童又閪啦

肥衡, 刷屎唔係用擦刷㗎, 搵手指刷
新倉報到
今晚有冇文啊肥衡

好似有
君實sir咁嬲唔係不無道理
成班連諗都唔諗就係咁屌君實sir
學柏強sir咁講「係講點解果一刻你會, 總係有啲嘢,搞到你果刻在意然後嫁,咁到底係咩啊? 諗到無?」
睇文都要用腦架 各位
如果你咁都睇唔出當中原因 咁呢故事對你黎講 除左精彩之外 都沒乜意思

係啊係啊 你最叻 得你睇得明

知佢嬲乜唔等於認同佢係啱囉
我對君實有D失敗,當下找完數立威味算,男人老狗咁小氣。
我對君實有D失,當下找完數立威味算,男人老狗咁小氣。

其實肥衡自己係咪係到FF出書
新倉留個名先

其實肥衡自己係咪係到FF出書

係啊 我丟曬成副身家入去出書㗎 大家要多多支持啊
繼續,唔好比佢停落去
一日一文
搏衰後的第二日, 以人的身份醒來

仍然是朱sir帶班, 所以早上的各個環節,不算辛苦

但大家都害怕的, 是中午接更再次見到君實sir的時候

尤其是我

到了中午, 右班的阿sir們再次來到, 君實sir先踏入飯堂,
見到君實sir後, 亦如我意料之中, 君實sir望我既眼光再也沒有了以外的溫柔,取而代之的是一份赤裸裸的厭惡.

嗌完Good afternoon sir後,我和莊逆天一起企了起身,舉起手

「講.」
君實sir故意望住逆天都唔望我,說道
「Good afternoon sir, 請批准我們S學童狗飯sir, good afternoon sir thank you sir.」
我和逆天一齊嗌道. 請求做狗

「落手去.」簡單一句既批准

讓我再次落地, 變返畜生.

用最彆扭的姿勢, 食最無尊嚴既飯

但就像前天一樣, 這些都不是最巴.

最巴的是這種遊街示眾的懲罰,會令平時對你好既阿sir另眼相看

子倫sir入了來,並且走來我們S這邊, 看來今天是子倫sir暫代我地副IC

一樣地, 子倫sir望到我, 皺了皺眉.
「誒..? 衰左嘢啊..?」
子倫sir輕聲問道

「Yes sir...」
我低頭,委屈回應..

「唔使可憐佢啦子倫, 呢個人前日係我問新人嘢既時候笑鳩我, 不知幾撚閪, 你食狗飯食飽啲啦啊 ! 笑多啲啊. 」

「Sorry sir..」
又是一頓怒罵...我知道, 君實sir的火仲未消...

子倫sir聽完, 亦無多說, 便坐在君實sir身旁睇簙

「Good afternoon sir !」

這時候, 音sir都來了
哎..又要來了..此時此刻,真係比死更難受..

音sir一入飯堂, 就見到我食緊狗飯, 只不過他的反應比較明顯.
本身走緊既腳步突然停低, 然後瞪大眼珠望了望我, 好似以為望錯了人一樣

之後, 佢望向君實和子倫sir那邊, 指了指我. 意思是:發生咩事?

隨後又是一番出自君實sir口中既奚落..我已經心酸到不想再聽

只是這刻,我更怕音sir會對我改觀

口中的Sorry sir, 根本無助我的道歉和解釋..
音sir聽完,說

「哇有無搞錯啊..衡仔你咁大膽既 ?」

「Sorry sir...」
我望向音sir回答..我真的唔係有心㗎啊..

然後音sir轉身,背對住君實sir望住我
「唉~ 抵死啦, 無端端笑乜姐? 呢到好好受啊 ? 今鋪我都幫唔到你啦, 二年班仲衰埋啲咁既嘢...」
但出乎意料地, 雖然音sir口頭既說話難聽, 但音sir望我的表情卻一啲責怪意思都無..

我心中一暖

音sir佢仲信我係好人...

「Sorry sir..!」
我委屈回應道.但內心表達的卻是感激.

只是我知道, 這場承受後果既試煉 , 仲未結束..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞