[淘寶/京東/拼多多]討論區(包括notebook, 電器, 顯示器, 配件,軟件等等)

895 回覆
24 Like 103 Dislike
呢隻睇Review唔錯,但太新,出左2星期到,自己未用過 下面張圖官網都無,係客服2星期前另外Send 比我

V2 比V1 壓力大少少

都係睇樣同埋睇軸, 仲有要唔要旋轉制/2U0 (即係右下角數字鍵個0係佔2格, 特別大粒), 以下都唔會有伏, 而且可以7日內任換, 收到貨打開用幾日話突然間唔想要都得

SKN 青龍4.0/ Jamesdonkey RS2 4.0 // 同Keychron 一間廠出, 跟果隻軸好打, 性價比高
MCHOSE G98Pro/ 狼蛛 F99 Pro // 低前高, 兩隻差唔多, 睇下邊款個樣啱, 睇下駛唔駛2U0
KZZI K98 // 有得揀靜音軸
機械蜂x100 // 全鋁, 玩味性重, 整體質素高仲貴上面一倍

Youtube無既話建議上bilibili 睇吓評測
咩叫低前高?
睇唔出mchose K99/G98pro分別 (純粹軸?)

暫時青龍最啱心水
有2U0方便我返工
miss左首發
低前高即係鍵盤係你手托果個位嘅高度, 有啲太高會唔舒服, <20mm 算低前高

Mchose K99/G98pro 都係差唔多, 係設計有少少唔同, 兩隻都無2U0

青龍去到第4代好咗好多, 喺呢個配列點都入頭三, 2000Fun 都有得試
等佢補貨, 間野HI8好少貨, HI8SE 唔知佢想點玩
我果部到左香港了聽日拎得

而家拎左部Rainy75, Bridge75 出黎, 聽日星期日一次過玩
Hi8SE玩內卷+飢餓式行銷
真係低玩得過份

仲有推動賣軸賣Keycap 啲店舖銷量
入咗套公主軸v4 62g段軸同埋一套PIIFOX雙皮奶cap
準備俾隻hi8SE用
我都係掙扎緊 無畏就好似輕便少少 巴打你會用黎玩咩game?大作頂唔頂到?
我自己主要都係文書 執下相同影片 久唔久有大作會忽然打一排機
我係掙扎緊AMD定Intel
啲人實測部機係AMD不相伯仲
玩黑悟空都keep到60fps以上 (dlss效能,唔開光追,中畫質)

雖然佢張4060係110w,但d人測試過同full power 140w對比其實相差好少,所以一般用黎打機佢都夠做。風扇開全速mode既時候戴耳機當聽唔到

同埋呢部的確幾輕便,印象中好似唔夠2kg,如果多拎出街就揀佢
巴打決定左係天選?
2.2kg vs 1.8kg
巴打係用intel?見佢amd又再平一截
原來差咁少,睇落去天選厚d咁仲以為好重,咁巴打可以忽略輕便既優點
我買intel版,同埋我都會用黎打機,所以買左條32gb ram加落去,不過就係行8 (on board)+32不相稱雙通道,如果介意效能表現就買返天選,好似可以16+16
我會揀天選
本身有另一部13寸輕身notebook
同埋想問巴打你係買過隻三腳插火牛定用轉插充電架?佢跟機應該係大陸插頭?

買個三腳插就最方便,一係就自己剪左個大陸頭轉三腳
如果買左部天選5pro intel版 番黎自己重裝完window (想變番繁體)
部機有咩要裝番? 係咪裝個MyASUS 佢會自動裝番晒D驅動
taobao美版iphone有冇得諗?
等埋9月, 如果港版機鎖ai可能會考慮
你唔驚魚目混珠
京東lenovo係咪要經第3方集運
我見本地地址唔比買
順便問埋有冇集運推介
點混法
呢個好小事 就算冇自動裝返你自己down返咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞