[淘寶/京東/拼多多]討論區(包括notebook, 電器, 顯示器, 配件,軟件等等)

913 回覆
24 Like 104 Dislike
電話應該要
一般運唔落黎香港,要返大陸拎
要大陸電話已經gg得
有無人講有咩軟件買左又好用
先決條件係必須要大陸身份證開既account先可以攞券
京東,啱啱入手左thinkbook 16 pro 71xx人仔
大陸政府咁好多補貼成千蚊
呢類鎖機號補貼感覺應該幾伏,有金執咁
咁撚抵
想買華為新機
如果幻16air 銳龍ai $16999人仔抵唔抵玩?諗著用嚟玩下gta 5或者euro truck嗰啲
定係天選5 4070嗰隻都夠玩
7940hx 4070
euro truck 為左佢我砌左部desktop 係 TV 度打
Laptop 16-18" , 個mon 細 行1080p , 2k , 4060 -4080 都只係高低fps 既分別 , 夠玩. (要連大mon 就另計)
有冇機箱類似rvz03咁窄身?
一定唔係,用ULTunite好過佢
隻al75v2 砌完返嚟打陣機有幾個掣會不停自己打字
有冇巴打試過,已經換過軸都仲間唔時出現問題
應該係Pcb板short circuit
keyboard 9x% 有咩介紹?
青龍4.0?
係, 有現貨

個樣睇得下, 用既軸又好, 呢一代執靚哂舊代啲缺點

或者賤驢RS2 4.0, 都係同門師兄弟
Akko Zero 3108
有冇得搞
簡單做法可以試吓reset隻keyboard 先

再唔係就拆開睇吓Pcb底係咪有啲位掂到底殼
小心液金側漏
個講法係而家所有laptop都係用液金散熱膏
而液金喺加熱之後會有輕微流動性
所以使用過程唔可以咁樣打斜放
否則長遠d液金就會偏移
幾年前設計冇咁成熟嘅laptop會漏到短路
新嘅laptop唔短路但都影響散熱性能
本身想買隻羅技g pro2但睇評論好似好多話有使用痕跡又話隻mouse同盒sn碼唔同係咪真係二手翻新完當新賣
咁應該買可以打平放既款?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞