[淘寶/京東/拼多多]討論區(包括notebook, 電器, 顯示器, 配件,軟件等等)

895 回覆
24 Like 103 Dislike
如果用慣Laptop
轉用機械鍵盤係會有少少郁,好正常
但唔會好誇張
隻隻都係咁
adobe全套515港紙到1年
一定要108? 接近啲既有

SKN青龍4.0
腹靈OG104

真係要108 就有 高斯HS108T

都係無伏好用
thx等我望望先
如果104都ok會唔會再多D選擇
104都唔多

如果要大配例你可以望埋

機械蜂X100
Infi100

呢兩隻都好熱門+好評
Between. 幫幫手去隔離機械鍵盤Post開Post

我引用完開唔到
我鐘意有num pad

我懶得開,等下啦
Mchose 都有隻K98 定G98

不過冇SKN青龍果啲咁好
啱啱裝好隻infi75青龍軸,好正重手段軸
其實旋轉制有乜用?
音量大細同靜音

我好少用,但係有就會方便啲 睇Youtube 啲片有啲大聲有啲細聲,用慣以前啲External Speaker
用左asus Strix Scope RX幾年,係突然心癢想轉鍵盤

講開 岩岩去google,原來係用左D設計先咁穩定
怪唔之得轉其他鍵盤手感差咁遠

「有別於現行機械軸只用單一中央彈簧,ROG RX 光學機械軸加上類似剪刀腳鍵盤的 X 型穩定器和中空方型桿結構,加上鍵帽透過 4 個角栓固定於軸體上,因此按壓時的晃動感明顯降低」
想搵下有冇其他牌子 都有用呢種固定軸體技術
本身唔係asus fans,所以想轉下口味
都估到係Asus Rog RX, 佢真係直上直落
睇你用途係咩
ultra cpu系列for文書/AI為主
intel hx系列就打機為主
我自己有用無畏pro15黎打機,散熱都唔係太差,不過要開風扇全速mode,都幾嘈
寧芝真係正
點解京東個網 天選5pro咁多版本Ge 有D就咩銳龍 有D就酷睿
睇到我眼都花埋
想要静音軸
珂芝k98 相依軸v2 點睇?
即係amd同intel
仲有唔同代數
舊一代會平D
不嬲得香港少選擇又貴
靜音我用緊鯨落軸
300~400內有咩推薦
未玩過
【淘宝】限时官方立减60元 https://m.tb.cn/h.gnPXPr55I52rHzP?tk=4ZN23fAlEeF ZH4920 「贱驴A3 3.0无线机械键盘Gasket结构客制化三模蓝牙75%配列带旋钮」
点击链接直接打开 或者 淘宝搜索直接打开

【淘宝】https://m.tb.cn/h.gNTR3pZlZxCbZ0O?tk=E1Rp3fAmlpz HU0854 「WOB RAINY75客制化机械键盘成品铝坨坨RGB无线蓝牙三模GASKET结构」

【淘宝】https://m.tb.cn/h.gNTj56rKN9CkNuy?tk=Vhws3fAOnhS CZ0016 「VGN V87pro三模客制化gasket结构全键热插拔RGB机械键盘侧刻」
98/99 鍵
Mchose定狼蛛抵玩啲
都係3xx

唔係為打機 都唔駛旋轉制
諗住帶返工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞