[淘寶/京東/拼多多]討論區(包括notebook, 電器, 顯示器, 配件,軟件等等)

895 回覆
24 Like 103 Dislike
如果兩款比較
覺得揀邊樣好?

依個平時好阻位
可以
我打爆咗96gb
但我問過真人CS
佢話無國際 得2年大陸保養
邊一間 不如你畀條link
問完 拎住官網條link再問就話有
TUF 1年
ROG 2年
啲客服有時好撚戇鳩
可以,Y3 爽啲 有聲點都好打過靜音軸

或者買狼蛛F75成品,佢又有黑色套件,設計一樣,內膽靚,又跟TTC 新月軸,聲音唔大,之後補多套Keycap 同軸任你換
太多人問,呢一年淘寶啲Keyboard完全係爆炸性增長 連外國鍵圈都係

不過如果想深入少少討論都可以去返隔離機械鍵盤Post
個headphone成日爛要黐
上深圳買計唔計電子產品有優惠?
一定要摺得埋?
我用緊呢個,再放個壓風散熱器先擺電腦
新手想平平地玩成品250-400算係甜品區
我由1300 Filco 玩到 2500 Studio
之後玩番 1600 Realforce 玩到300 淘寶 反而愈黎愈好打
搵到隻4K mon 有5000+ 銷量,信唔信得過? 京東
熟唔熟耳機
想買個大頭用無線耳機
有冇高階CPU 配內顯既notebook
打算駁external gpu 大MON打機
2k mon 有冇推薦?
有時啲外設店自家套件都有驚喜,買咗隻64鍵鋁船殼都唔係差,軸體最大影響,其次套gasket
外設店係唔係其他鋪買成品返黎再魔改比你?
可以買套件/成品,其實鍵盤都無乜好改,換軸體換綿換板,個殼可以膠可以鋁可以木
我意思係唔係分別2間店黎?
即係A同B買成品後再幫你換軸/其他配件
定係同一間公司?
一間鋪有齊晒你想要嘅咪可以有成品買,無就分開鋪買返到嚟自己裝軸體鍵帽,插落去就用得

機構鍵盤出街鋪試手感先每個人想要嘅嘢都唔一樣

我自己要求就客製化軸體,即係淘佬手工潤滑再換埋彈弓,目前最滿意有2款,100g zaku軸同埋62g公主軸,呢2款軸體好似都無成品鍵盤賣
完全唔熟 耳機會唔會香港買好啲
買自營店係唔係穩陣過外設店?
唔知, 我買親都係去官方
純粹想知深圳有冇回贈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞