[淘寶/京東/拼多多]討論區(包括notebook, 電器, 顯示器, 配件,軟件等等)

895 回覆
24 Like 103 Dislike
上一個post

淘寶電腦零件可能貴過黃金高登 但淘寶notebook有d真係幾抵
https://lih.kg/bLCbMeV

Q: 有啲乜嘢值得淘寶/京東/拼多多 ?
A: 大把,包括notebook,好多時候會平過你喺香港買好多

Q: 可以點樣喺香港地址收貨?
A: 1.直送,2.官方轉運(淘寶),3.第三方轉運(有好多選擇,包括BUYUP等等)
要留意,一同埋二有時係唔畀你用,所以你唯有係用三

Q: 呢個POST主要討論啲咩產品?
A: 沒有限制

仲有好多嘢講,不過打住咁多先
想買 不過唔知買咩 有冇送
入去隨便望下
GaN充電器 有冇人買過
https://www.youtube.com/watch?v=rB0MghxNDvs
買翻大眾野好d
有冇ching試過退電子野返大陸 之前淘個mon壞咗諗住退返點知又要單又要人地張身份證 仲可能收稅
最緊要都係國際保養
淘寶本地退 同 京東全球售 可以提供香港地址, 但唔係所有商品都有呢個服務
或者你可以試下問一問平台有冇機會可以提供香港地址退貨
買mon肯定係喺香港買啦
唔係話幫佢賣廣告
只要你係兒登會員
同油耳買就包你穩陣

現在你只可以過關去羅湖度寄快遞
呢個係最簡單的方案
Ching淘寶買mon平好多?
買左隻放係公司用
買過隻40吋 3440*1440 21:9 144hz 90w type c Innocn $2100人仔
來到乜事都冇
我比較穩陣,買隻兩隻都係ANKER.
本地退得15日 我個mon上年買
24寸1080 75hz三舊啦 香港最平都差唔多六舊 仲要21寸
gaming mouse - 淘佬
機械鍵盤 - 淘佬買料自砌
買laptop 係咪一定要reinstall 個windows?
想買STRIX 18

等緊呢個,套件269人仔
你鐘意睇簡體的話咪唔洗重裝囉
之前買左迷你pc 有台灣繁體 但冇香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞