[淘寶/京東/拼多多]討論區(包括notebook, 電器, 顯示器, 配件,軟件等等)

895 回覆
24 Like 103 Dislike
27/28" mon size放上檯用家真係最fit...
32"都太大
你覺得2s/mchose g3手感如何
G302有時Office用耐咗手會有啲唔舒服
唔該巴打
Mouse 太睇人, 要睇抓法, 要睇用途, 仲要唔係愈貴愈好

MX 2S 太重, 左右還好, 上下郁好累
G302 未用過
G304 既話都係太重, 但係個手型啱我, 而且成日要換微動
所以MCHOSE G3 最啱我, 2000FUN 有得試
今日收到貨
重裝完個windows , 即時上香港牙石登記部機

但係你呢部機建議買多個散熱器
用左差唔多一星期達摩鯊
感覺OK
爽, idle 時 cpu 溫度去到8x 度
打機開max full load, cpu 90 , gpu 60-70
se
arch 左一大堆咩液金偏移問題(希望唔係). 又要做功課. 搵解決方法
75% 鋁陀陀
hi8se 定 rainy75好
攪掂. 問題出在 牙石個on 9 ARMOURY CRATE 有BUG .
開住呢個app cpu 就80+ 溫度
https://www.reddit.com/r/ASUSROG/comments/16tfbca/cpu_temprature_hitting_90_even_when_idle/
關左個AC 就涼返哂4-50 度

reddit 其他用家提意用G-Hepler 取代AC
一定係Hi8se,粒volume好好扭
我換埋公主軸,石仔聲好爽

用埋佢
巴打部Acer PH18 點散熱

呢個係base, 加埋上面個散熱器
兩部都用緊,用落都幾唔同

本身有心水軸就HI8SE,有旋轉按鈕,聲音偏悶

Rainy75 就自帶兩隻靚軸,設計,聲音偏脆

仲有隻Furycube F75,都係好好
rainy我上網睇 d人講咩 高配版 低配版

點分
想係京東買隻a7 mouse
一路都無貨
低配無RGB 燈 + PP定位板 + 紫薇軸
中配有RGB 燈 + PP 定位板 + 紫薇軸
高配有RGB 燈 + FR4 定位板 + 雪頂可可軸

個背面板都有啲唔同

佢官網有個表都講得幾清楚

低配最低玩
好唔好玩?我遲吓都諗住買
唔用果個 ARMOURY CRATE, 暫時打機都好清涼.
日後如果熱再加佢
ARMOURY CRATE係閞定DELETE?
唔知TUF/天選有無事呢
ARMOURY CRATE 都係控制下d mode , 燈光既野
我uninstall 左, 用G Helper. 取代 .
你地平時去淘寶買嘢點比錢
比佢昆咗申請alipayhk先知要身份認證
又要身份證又要影相
好彩無入好多錢入去
Bank / 信用卡
試過唔得,網頁版話此卡不適用
app話要我驗證身份先比加卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞