註冊護士係咪基層家庭脫貧不二之選?

678 回覆
1124 Like 52 Dislike
EO好過哂護士、老師、社工啦
好重怒氣
Btw佢地有話咩柒都唔做淨袋人工咩
你咩哋
你哋哩啲籮底橙,怨婦,死剩種,識你老鼠?
你撚有俾錢我?
你俾得起,我咪幫你執屎尿囉,要人做嘢唔洗錢啊
思覺失調咁,豎番都晒藥費
護士社工點同EO比啊 邊有得揀 老師都有唔少叻人做 中學老師揸住幾條A、三大1st hon+ master都好常見 但你幾時聽過幾條A嘅做護士/社工?
依個年代邊有叻人做老師人工去到7,8萬就止步
咁叻人要升職都唔係好難既 做到副校都唔差 同埋有啲人真係中學遇到好老師幫之後就想做老師 ig有個Best5 接近滿分嘅都準備做日校老師
咁你又話有唔少叻人做
副校其實得好少位 咁點會夠比到呢啲叻人升?
就係叻人精英唔係多數 所以正常先有位升囉
少數唔好就拎嚟講啦。。。
睇你同邊行比啦
其實如果係真窮嘅話,可以申請學資處,夠窮應該直接全額資助,嗰幾年又可以問學資處借生活費,畢業後先計息同還,應該唔會窮到書都讀唔起嘅
有幾辛苦,譚仔阿姐汁枱帶位行來行去夠辛苦,又唔見40k月薪?
你講果d 教一次都識做
前幾年做檢測,$5000.8個鐘,幾年儲到幾球
做老師十年都上到80K
22 fresh grad出黎做,即係32歲60k,仲想點
你住過醫院就知
弱智confirmed
想知紀律部隊同護士你地點會揀?
officer>>護士>>>>散仔
走頭無路先會做散仔,現實邊有咁多人係人中之龍
其實都係架,無技能無人脈無學歷 認命 碌左入去
就算唔升職 on99 守下水塘unun腳 得閒射下波 翻工蛇下 都4皮野一個月 工時又唔高,真係唔算差
舊制更加唔洗講 一大堆福利 爽yy
住過,耳鼻喉無咩人,d護士響度傾計唔做野
你都識講只住過耳鼻喉
連登仔住公屋,現金出糧,夜晚炒美股都每晚執幾千。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞