註冊護士係咪基層家庭脫貧不二之選?

678 回覆
1124 Like 52 Dislike
做護士要學5年 揸飛機洗唔洗學5年?
你要包拗頸我就同你包拗頸
睇死你呢啲人出到街如果隔離個個人desat咪又係嗌晒救命唔識處理
份工高人工係因為 冇人肯做 又要做埋D污穢野 專業後話
中學畢業就做得既PCA MAX可以接近30K架 你唔拎出黎講
18-20咁你覺得值幾錢人工先 人地醫生低極都可能得28-30UP
醫生做學生係零人工 HM同RN差唔多(D人講的) 再做到MO先拉開距離 之後考SP 再AC同CON 先係星球人

一份工冇人肯做 地盤佬多努多得可以追上RN OR 更高
喂 條友都係護士POST常客黎 唔洗太認真 同 傷口護士 差唔多程度到既人
弱智思想
14-15分都得啦
所以啲人低估晒護士 護士真實人工又係被嚴重低估 個個以為起薪真係得pt15 有咩福利又唔知
三大專業黎講 護士門檻最低 不過人工起薪最高
講緊你自己?
14-15 係咪後門位 都見過唔小人岩岩夠資格 之後又搵FD 又搵老豆老母拍博頭入 EN/RN
不如你真係了解多啲呢三個職業內容先鳩噏啦 好嗎
pca1好似ot/Anesthesia專屬
pca2基本上到頂24000
仲要covid俾人屌到一炮過加十幾%先有咁嘅人工
之前人工低撚到永遠只有新移民同低學歷阿審做
15分明愛穩直入 14分要睇面試、weighting果啲
你又好了解?定你就係社工/老師?咁叻咪講下社工老師有咩工作內容咁專?講唔出就收皮啦
條友擺明護士黎 講野偏頗到 明明護士先係最能夠攞正牌屌客 佢吹到調返轉
其實你遞過勞記未
你遞份near miss就得?
咁不如遞嗰condom可能會註冊到
EO有手有腳就考到
4年幾就EOI拎6皮幾
APN都已經有限位啦
再上更加少
邊有咁多位升
聖大RN咪又係收唔夠人 易入難出 仲要讀5年 CLS 有得讀我都想讀HA RN 3.5年谷盡佢就出黎搵銀算
入左依d駛撚諗轉生咩
就係鳩流流嗰班水泡科做文職/sell屎先要諗
覺得轉生nurse cost太高咪轉生做藍衫囉
十鳩幾%空缺
又可以呑槍自殺
前排仲歡迎40歲轉生
見到又可以問佢上返床欄未
APN係易升左 但都係睇邊間院 細院唔好諗太多 大院都係睇邊間 7-10年大約 一黎加左位 二黎退休+移民潮
NC/ANC你唔好玩啦 NC=DOM地位
DOM就比人退休唔好會坐好耐
升到APN當爆機架啦
最辛苦係狂shift
實有人話有d位唔使輪,但又咪少數
一陣佢又要MARK你名 搵律師
個個都唔想輪 咪走去做GOPD/SOPD OR DH 但邊有咁多位 CLS
Gopd,sopd咩黎?外行人唔識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞