(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區245新手問嘢睇#1

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
成身爆曬瘡可以點搞 轉過唔同牌子的蛋白粉都係一樣,愈練愈多瘡
stop the injection
飲唔飲得夠水 希望大家靚靚仔仔
polly拎住兩串野咩意思
兩條先夠
健身真係害人不淺 食嘢又貴 protein shake 又爆瘡 體脂低嘅話又易病 都係quit 一quit 好啲
馬蛇仲要提個比賽幾耐
假設你冇打藥
可以試試植物蛋白
再唔係就去睇皮膚科 有可能你內分泌失調爆痘
廣州gc好少人玩?
見classic有組得一條友咁就拎左個金
想講大埔247係咪已經放棄咗舊場
電視壞咗又唔整,燈壞咗又唔整,啲barbell lock爛咗又唔換
新手想入GYM坑但又淆底...唉
邊間尖
未join呀 一諗到係gym room
自己瘦到馬嬲咁 見到d大隻仔就唔敢入去了
最近做開間尖就完約要轉會了
話晒都係到留左差唔多兩年同啲教練尖巴都熟熟地
臨走想送野畀佢地講聲bye bye
蛋白粉係咪最好嘅選擇

唔知道有無人試過留一間尖咁耐 但真係好唔捨得我最肥嗰陣就係呢個場到慢慢減 轉會好似同緊過去努力嘅自己講bye bye咁 但真係玩悶咗個場了 啲機又唔太新 覺得都係時候接觸下新野先keep到團火
使乜驚 自己做自己 有返啲尖manner 就ok
想問吓咁多位師兄,有無人試過髖關節前側痛,做深蹲落到底會痛
過來人,停飲protein shake, 睇皮膚科食a酸
睇到有啲感觸
新手操腳要抖好耐先唔再酸痛,有咩方法可以恢復快啲?
已經訓多左
Mechanism of injury 係咩
Anterior hip pain 似係Flexor 問題
一般2-4 星期都無好轉就俾啲錢照MRI 好過
唔捨得課金就都係休息 減重操 8-12星期再睇下有無好轉
想長有長玩 記得要拉筋同俾心機warm up
放心 無人理
直到依家見啲345 餅reps 師兄 都有少少驚
係咪hip impingement?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞