(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區245新手問嘢睇#1

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
我多數用機操嘅唔知咩名
大概形容下
練胸嘅機
1.坐喺度雙手一字形咁伸開,然後向前夾埋
(3頭肌痛)
2.坐住喺度,雙手向前推咁樣
(主係要前臂好攰,膊頭痛)
3.之後係坐喺度,大約45度角向上推
(3頭肌痛,膊頭痛)

練背嘅機
1.坐喺度,雙手向上揸住碌棍大概弧形咁向下拉
(2頭肌痛)
2.坐喺度,頭頂有碌棍雙手捉住向下拉)
(都叫做feel到少少背,但個距離好短,一over咗就變返手臂發力)
3.之後喺雙手向前伸直揸住,然後弧形咁向後
(手臂攰)

希望咁多位巴絲唔好嫌我煩
我真係想改善下的
呢度好新手friendly的, 你唔好嫌上面條餅童煩就真
點會嫌煩 尖po係全連登最nice嘅po

前臂攰應該係捉扶手柄太實

1. 嗰個係夾胸? 下次可以試吓按鬆手肘同埋三頭先夾
同埋推胸嗰陣 拳頭嘅高低擺位應該同粒lin差唔多 隻手45度咁挺胸推

操胸嘅日子可以將push up擺最後 睇吓做到幾多 感受下個pumping

其他就等其他清補充
要珍惜張餅人
唔慣佢今日冇提234餅
你邊間操
你過黎過你2招
啊訓幾錢一粒鍾?想買
dm
點解依加D男coach個樣咁甩皮甩骨 又唔係fit
以前goji又好 fitness first又好 d coach都係靚仔大隻有d仲係part time fitness model
得罪講句 下面隻河童sell你買堂 真係會有人碌卡咩
如果我真係dm,咪比你當怪人-,-
師姐好mean

但從男人角度,對方教練夠強夠知識,而且真係幫到我,我就接受了。但舊底goji好樣既都唔多,記得Bosco係okay
躝開啦
dm張陳國邦比佢
Rude
操完腳郁唔到
頭先地鐵站一出見到陳國邦一家既廣告,即時諗起啊訓
唔係同一個人黎?
陳國邦靚仔啲
陳國邦170cm,尊重啦
做個統計
大家prefer邊樣多啲
High intensity, low volume
Low intensity, high volume
High intensity, high volume
巴打可以練埋對腳仔
如果用機 一般gym 有hack squat, leg extension, leg curl, hip abductor & adductor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞