點睇switch 既NBA 2k18?

863 回覆
10 Like 7 Dislike
其實lag會唔會係因為用左慢SD卡?

同問,我有frd話好順,但我自己覺得好疾

你係咪用平價慢速記憶卡?

之前有人試過Zelda load野
其實高速記憶卡同實體game卡、內置記憶體速度相差唔遠

但如你用好平個D慢速記憶卡
loading time 耐左就梗
但影唔影響fps
要視乎隻game係咪比賽緊都不斷要load野

等多一排等呢個網出Switch版表現分析
就可能會知有冇影響
http://www.eurogamer.net/?topic=digital_foundry
有冇得quick match 同fd打?

求問

伏已中

真係咁差?

真係好差,千其唔好買
剩係30fps 已經垃圾啦

仲等我等左咁耐

佢連過場畫面都疾到聲畫唔同步 ,啲人講完野,但個畫面仲未完

未兼容好就拎出黎賣咁狗
定係switch本身配置太廢

似係無做任何優化,玩緊既時候就真係冇咁嚴重,係唔知點解過場疾到咁。

原本都考慮買咩版本,最後因為想出街打先買,見佢得30fps都算了...點知仲有得再低

想真D
如果你話主要係過場疾
咁可能真係關你用左平價慢速卡事
因為正常運動game過場就係loading time
只係有D野比你睇住邊load緊比賽要用嘅file

N年前運動game loading真係冇野睇
後期改到邊load邊有野睇
或者好似FIFA咁loading有得玩練習

記憶卡一分錢一分貨
同一容量但價錢差好遠
就係個速度都差好遠

但影唔影響fps

就可能會知有冇影響
http://www.eurogamer.net/?topic=digital_foundry

爸打
我相信係唔關sd卡事,因為我個張sd 卡read speed 都有90mb/s以上

但影唔影響fps

就可能會知有冇影響

爸打
我相信係唔關sd卡事,因為我個張sd 卡read speed 都有90mb/s以上

咁你係咪都係過場疾比賽唔疾?

要多D sample先易D搵出點解
樓上巴打話個fd話流暢
佢覺得疾
可能真係有原因
用緊sandisk extreme pro
又唔太覺lag 唔知關唔關事

用緊sandisk ultra
down緊
期待
又洗地
有冇人一齊打park or proam
add 我 Friend code: 0376-8670-7026
add 我 Friend code: 0376-8670-7026

係咪無得打quick match?

用緊sandisk ultra
down緊
期待

我都係換左呢張 希望得
又洗地

話人洗地前睇下自己做過乜先啦

不停出同一類post就當自己公平客觀咩
得閒照下鏡
認識下自己多D

求答
Mycareer 啲劇情有冇得飛
又慢又lag 打一場睇佢十分鐘9up
d電都去得好快
係咪正常 個幾兩個鐘冇左50%
My career 點解無咩人?

求答

打左2場,不過要等

求答

打左2場,不過要等

你個park 係咪無咩人?
想問係未未有實體版?
試過駁返落電視到玩, 其實真係ps3 水平
不過當佢係手提機既話, 就合格既

唔係預咗嘅咩

唔係預咗嘅咩

ps3版720p 30fps
switch版出電視1080p 30fps

1080p比720p像素多幾倍喔
不過當佢係手提機既話, 就合格既

唔駛當
Switch直頭係手提機嘅體積同用電量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞