點睇switch 既NBA 2k18?

863 回覆
10 Like 7 Dislike

張卡問題? 有人睇埋速度setting有冇較返50
如果都唔得就係要等佢patch

其實平時打mc既街場(姐係同人打3on3個個)係冇咩事,間唔中一兩下lag,
打mc劇情比賽都係一下兩下lag, 但到打完睇劇情既片個時就慢半拍

卡用SANDISK ULTRA microSD UHS-I 卡 128gb

64gb

48x card 表示O K,會唔會關張卡存取速度事?

巴打有冇sd card張圖?
我都係用128gb個聲畫唔同步

唔係睇幾多gb 係睇張卡個read 同write 既速度
我買SanDisk Extreme Pro 100mb/s Read & 90mb/s Write
我睇過佢分好多隻卡 買前一定要睇r&w speed去到幾多 唔好淨睇容量

提多小小: 張卡封面容量幾gb下面寫果個速度
佢淨係寫read/write 其中一個速度
所以一定要睇清楚兩樣既速度係幾多 因為有d 卡read 同write 可以相差40-50mb/s
即係read快 write好慢

Thx 巴打
今日買左張,劇情順哂

兩位巴打可以講下換左卡之後係咪連比賽果d lag都冇埋?

根本唔關張卡事,我用快卡,手提mode賽前賽後過場一樣聲畫唔同步,插番落dock即時冇問題咁點解釋?
根本係機能不足 & 2k隻game寫得差
唔好亂鳩咁水人買sd 啦

聲畫唔同步係玩邊個mode?

其實平時打mc既街場(姐係同人打3on3個個)係冇咩事,間唔中一兩下lag,
打mc劇情比賽都係一下兩下lag, 但到打完睇劇情既片個時就慢半拍

卡用SANDISK ULTRA microSD UHS-I 卡 128gb

64gb

我買SanDisk Extreme Pro 100mb/s Read & 90mb/s Write
我睇過佢分好多隻卡 買前一定要睇r&w speed去到幾多 唔好淨睇容量

所以一定要睇清楚兩樣既速度係幾多 因為有d 卡read 同write 可以相差40-50mb/s

Thx 巴打
今日買左張,劇情順哂

根本唔關張卡事,我用快卡,手提mode賽前賽後過場一樣聲畫唔同步,插番落dock即時冇問題咁點解釋?

手提MODE, 玩my career

有冇換左卡既巴打講下係咪換左卡之後用手提mode睇mc劇情都冇lag

64gb

Thx 巴打
今日買左張,劇情順哂

真係慘
原來手提mode出事
插落tv先好少少
咁個手提性既意義係邊到

64gb

Thx 巴打
今日買左張,劇情順哂

有冇換左卡既巴打講下係咪換左卡之後用手提mode睇mc劇情都冇lag

劇情係咪一開始已經lag?
因為我都係玩左陣my career, 講到比球探搵左去打左兩場訓練賽,一直都無聲畫唔同步
換左呢張: https://www.sandisk.hk/home/memory-cards/microsd-cards/extreme-microsd

講真入到GAMEPLAY禁制慢半拍其實冇改善過
不過過場好似冇咁窒
聲畫唔同步既問題都係有
我唔知人地YOUTUBE UPLOAD點解會咁好
我自己就係有咁既問題

64gb

Thx 巴打
今日買左張,劇情順哂

劇情係咪一開始已經lag?
因為我都係玩左陣my career, 講到比球探搵左去打左兩場訓練賽,一直都無聲畫唔同步

唔係一開始LAG, 係打完兩場訓練賽, 正式打LEAGUE 之後既劇情會LAG,你打後D就知道
個my career 係唔係一定要止網先玩到? 出街玩要玩第2個人仔?

64gb

Thx 巴打
今日買左張,劇情順哂

樓上咪有人試左換左卡快番囉

點解釋Youtube有堆片手提玩賽前賽後冇聲畫唔同步問題?
有人自己話疾但佢個fd又話冇疾
難度2K玩你咩
同一部機同一隻game
唔同只係記憶卡
就算記憶卡所謂叫高速都分好多種
唔同高速卡都可讀寫上落差好多
如平時無行開腦場留意呢D野好易買錯

呢兩張卡10月出讀寫都已係較快個種
包裝有寫明剩係寫都差30MB/s
好多所謂高速卡賣較平寫仲慢過呢兩張卡好多

老任官網都有提記憶卡
讀寫速度越快
越能更流暢

你可以繼續無視
至少樓上有人換完卡解決左D問題
你唔信我都信下佢
有無mypark gp?
個my career 係唔係一定要止網先玩到? 出街玩要玩第2個人仔?

未買 想知個答案

未買 想知個答案

要另開一隻離線
換左呢張: https://www.sandisk.hk/home/memory-cards/microsd-cards/extreme-microsd

不過過場好似冇咁窒
聲畫唔同步既問題都係有
我自己就係有咁既問題

我都係呢張卡
但係我唔係紅字係橙字
會唔會買左假卡

不過過場好似冇咁窒
聲畫唔同步既問題都係有
我自己就係有咁既問題

我都係呢張卡
但係我唔係紅字係橙字
會唔會買左假卡

係橙字,岩岩買左張
本身想買
睇到你地咁講都係買返ps4
鬼得閒水人
你問我比賽果時控制有冇delay 我就唔太覺有好delay
劇情 依個我明你地個問題, 我都有發生過
係某部份位會聲畫差 最尾睇多5-10秒到就完
無試過有人講話等睇成分鐘咁誇
依個一開始都有講過要等2K patch
用快卡一定係順過慢卡 依個根本無需要嘈
水水水 水你老母咩 有錢收啊依家?

同埋提多句, 上面有巴貼左sandisk link 話買左果張
果張分gb數 然後個個gb個速度都唔同 小心睇清楚先好買
鬼得閒水人
你問我比賽果時控制有冇delay 我就唔太覺有好delay
劇情 依個我明你地個問題, 我都有發生過
係某部份位會聲畫差 最尾睇多5-10秒到就完
無試過有人講話等睇成分鐘咁誇
依個一開始都有講過要等2K patch
用快卡一定係順過慢卡 依個根本無需要嘈
水水水 水你老母咩 有錢收啊依家?

同埋提多句, 上面有巴貼左sandisk link 話買左果張
果張分gb數 然後個個gb個速度都唔同 小心睇清楚先好買

唔記得講埋
其實最想係俾果班未買卡既人睇 咁你要玩2k 都一定要買卡黎玩
等果班人唔好買錯卡 要再買過
慢卡同快卡 根本差果幾十蚊 買錯左慢要再買新既咪重貴
所以水咩撚人 我屌你老母
上面一聽到有人話買返ps4
打手即刻出黎維穩
明明講緊你機能不足以致手提性0意義
就pin去咩快慢卡事
你幾時聽過ps4/pc/xbox 要探究要用咩快hd定卡
成部機都all屎唔出賴地硬
維咩穩 唔好咩都上哂腦
理得你買PS4 pc 定Xbox PS3
個post topic係switch 2k咁依家要玩佢係要屈鳩人要買張卡先玩到
咁卡都唔講得既話 即係唔撚洗玩隻game啦
係咪 咁唔洗開依個post啦 咁你又入黎做咩 返去大圍2k post囉
樓主開post佢一撚家又係打手 收左錢 維穩打鳩PS4 Xbox 2k啦 係咪?
維咩穩 唔好咩都上哂腦
理得你買PS4 pc 定Xbox PS3
個post topic係switch 2k咁依家要玩佢係要屈鳩人要買張卡先玩到
咁卡都唔講得既話 即係唔撚洗玩隻game啦
係咪 咁唔洗開依個post啦 咁你又入黎做咩 返去大圍2k post囉
樓主開post佢一撚定又係打手 收左錢 維穩打鳩PS4 Xbox 2k啦 係咪?
認真一問 switch 打2k 買左sd卡 同電腦玩會唔會差得遠
如果我電腦要玩都要換display harddisk
計落同買部機差唔多
頭先係switch買左數位2K18但買完無得download,我重入個ESHOP佢仲係show proceed to purchase,係佢食左我錢定係我唔夠位download,但唔夠位都無理由係proceed to purchase
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞