點睇switch 既NBA 2k18?

863 回覆
10 Like 7 Dislike
估唔到仲會有人吹奏switch 版
玩左十幾年live 同2k, 今年一話會喺switch 出都疊埋心水唔打算買ps4版
但有玩過ps4 2k嘅一定會feel 到用switch 玩係lag 到爆
連行兩步、插個花、射波跟個shot meter 所有野都係慢成拍
有鬼佬up 埋片https://youtu.be/zPxrVYGGNIo

覺得switch 好嘅一係你從來未打過籃球game 唔知本應係點,一係你鳩嗡
同埋我唔覺得關30fps 事,30fps 都應該係可以同手制同步到,而家真係慢左好撚多

但我睇段片都睇唔出慢成拍或lag到爆

你一拍指0.01秒?
lag 0.01秒當lag到爆?

話人吹奏
但你買左Switch版喔
口裡說不
但身體很誠實
我等緊實體版出都未買
你就已狗衝左dl版

真係覺得Switch版唔掂
應該賣game
即買PS4版
咁先言行一致
Switch版係咪有region locked既問題? 定係PS4/Xbox都係咁?
利申:同唔到外國fd連線 playground/proam/mycourt

switch版係有region locked架

已暴露出你無買nba 2k了
估唔到仲會有人吹奏switch 版
玩左十幾年live 同2k, 今年一話會喺switch 出都疊埋心水唔打算買ps4版
但有玩過ps4 2k嘅一定會feel 到用switch 玩係lag 到爆
連行兩步、插個花、射波跟個shot meter 所有野都係慢成拍
有鬼佬up 埋片https://youtu.be/zPxrVYGGNIo

覺得switch 好嘅一係你從來未打過籃球game 唔知本應係點,一係你鳩嗡
同埋我唔覺得關30fps 事,30fps 都應該係可以同手制同步到,而家真係慢左好撚多

但我睇段片都睇唔出慢成拍或lag到爆

你一拍指0.01秒?
lag 0.01秒當lag到爆?

話人吹奏
但你買左Switch版喔
口裡說不
但身體很誠實
我等緊實體版出都未買
你就已狗衝左dl版

真係覺得Switch版唔掂
應該賣game
即買PS4版
咁先言行一致

dl版點賣
屌 以為咁多人傾
原來係到鬧

因為有個麥詩敏無買game扮玩緊不停係度屌隻game
Switch版係咪有region locked既問題? 定係PS4/Xbox都係咁?
利申:同唔到外國fd連線 playground/proam/mycourt

我有買 香港fd之間可以一齊打playground
但係外國fd就join唔到我地

美國直頭係東西岸連唔到
根本唔係switch既問題 係2k問題 因為mh/splatoon香港都連到外國
https://www.google.com/amp/s/amp.reddit.com/r/NBA2k/comments/70g58o/nba_2k18_myplayer_on_switch_is_region_locked/

睇黎係你冇買wor
明明自己冇買,淨係拎d youtube片出黎反駁覺得delay既人係吹水

怪錯左你唔好意思
唔知你會玩次等game
switch 版係咪冇得好友線上連線?

睇黎係你冇買wor
明明自己冇買,淨係拎d youtube片出黎反駁覺得delay既人係吹水

咁點解過場疾
有巴打話疾但佢個fd無疾
Youtube成堆片都無過場疾呀?

除左記憶卡速度唔同我真係想唔到
玩過其他平台,一齊比較過就會明顯感覺到按製有些少延遲,但習慣左其實都接受到,希望日後好似overcook 同 炸彈人 一樣,透過更新解決㩒製有延遲問題
但作為NBA 迷,portable 機有咁既質素,已經收貨
玩過其他平台,一齊比較過就會明顯感覺到按製有些少延遲,但習慣左其實都接受到,希望日後好似overcook 同 炸彈人 一樣,透過更新解決㩒製有延遲問題

同意..確實有撳制延遲既問題..但唔係完全不可接受..唯有等patch fix..
如果除左呢個問題之外..我玩果時gameplay其實係順既

同意..確實有撳制延遲既問題..但唔係完全不可接受..唯有等patch fix..
如果除左呢個問題之外..我玩果時gameplay其實係順既
你地有冇save corrupted既情況?每次close game再入返就會話壞save要set哂 開頭以為係sd卡問題 但google過都有好多外國人有咁既問題 2k twitter 都話會fix
你地有冇save corrupted既情況?每次close game再入返就會話壞save要set哂 開頭以為係sd卡問題 但google過都有好多外國人有咁既問題 2k twitter 都話會fix

有試過一次 岩岩dl完係屋企開黎玩setup曬所有野佢要你create類似acc果堆野之後..搭車開番就corrupted左..
但我搭車係offline play唔知關唔關事..
跟住玩到依家都未見呢個情況

有試過一次 岩岩dl完係屋企開黎玩setup曬所有野佢要你create類似acc果堆野之後..搭車開番就corrupted左..
但我搭車係offline play唔知關唔關事..
跟住玩到依家都未見呢個情況

圖中最底Reddit有人答my career offine炒save完
online打番會還原個save
Switch版有冇雙打玩?

單機雙Joycon雙打
四Joycon四打
Youtube有人試左

單機雙Joycon雙打
四Joycon四打
Youtube有人試左

邊個位禁到雙打

單機雙Joycon雙打
四Joycon四打
Youtube有人試左

邊個位禁到雙打

同問
想問點轉番做中文?
想問點上網同人對打?
想問下 switch 嘅日版,美版係咪分開server 唔可以online 一齊打?

單機雙Joycon雙打
四Joycon四打
Youtube有人試左

邊個位禁到雙打

同問

Youtube 有片

入左game 先,禁番home 出去switch 嘅setting console 嗰個位轉
左右joycon 各禁LR就對應到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞