點睇switch 既NBA 2k18?

863 回覆
10 Like 7 Dislike
有冇巴打玩緊 TV MODE 可以嗎?
因為見到手提MODE 完全唔得

我用27吋mon打 覺得都係麻麻地,因為我試過Xbox one試玩,覺得差別都幾大 只係講緊畫面
試過駁返落電視到玩, 其實真係ps3 水平

一早預咗差不多PS3.5(解象度高過PS3),你會有咩期望
Switch 版MC 無連線既話打唔打倒?
因為儲分買野都要經連線

有無買左既巴打可以答我
無連線情況下係咪無得賺VC?
隻game又lag , 畫質又差
係就係內容全部一樣
但畫面同ipad版冇咩分別,但ipad版絕對順過佢
絕對唔值4百幾蚊,未買既爸打千祈唔好中伏

好後悔買數位版

得閒去驗眼先

iOS版畫質差過Switch版好多
無論官方screenshot定gameplay片都任你比較到
試過駁返落電視到玩, 其實真係ps3 水平

唔係預咗嘅咩

ps3版720p 30fps
switch版出電視1080p 30fps

1080p比720p像素多幾倍喔

唔該巴打 證實左係關張卡事,唔單只係過場順左,連玩都仲順左

終於解決左個問題

其他巴打如有同類問題
請睇睇自己係咪用緊較平嘅慢速記憶卡先
https://youtu.be/pZ9-tZqaMag

就咁睇
主要見得出明顯分別
係個揸mic人背後少左景深

我用27吋mon打 覺得都係麻麻地,因為我試過Xbox one試玩,覺得差別都幾大 只係講緊畫面

https://youtu.be/pZ9-tZqaMag
留名

其實手提mode點完全唔得?
Youtube成堆玩家直拍手提玩畫面你睇喔
真係唔見佢地用完全唔得呢類評語

如果疾可能真係你用緊慢速記憶卡

其實記憶卡係影響loading速度
但隻game本身窒定順係睇佢optizimation做得有幾好
frame高定低
我ps4同switch都有玩
我會話如果玩開ps4
會覺得switch個gameplay禁制反應總係慢半拍咁
但其實就咁玩都唔係太差
比較三部機TV畫面個D
你不如想下
倒轉頭你可唔可以帶部PS4/X1出街玩NBA 2K
要托部家用機加手掣加Mon加流動大電源
依家一部Switch一隻game手提家用兩邊玩
如果連呢個分別都睇唔出
或者你只係家中打機
咁應該買PS4/X1版

對上一隻手提機NBA 2K已係PSP版
手機版畫質比Switch版大縮水又少好多模式
如果你想手提隨時玩到隻有完整模式嘅NBA 2K
根本無第二個選擇

或者等Sony出下部手提機
再等NBA 2K出落去囉
就會手提機版多一個選擇啦
保守估計等兩三年可能等到

但隻game本身窒定順係睇佢optizimation做得有幾好
frame高定低
我會話如果玩開ps4
但其實就咁玩都唔係太差

就係gameplay 慢半拍既感覺
比較三部機TV畫面個D
你不如想下
如果連呢個分別都睇唔出
或者你只係家中打機
咁應該買PS4/X1版

根本無第二個選擇

講真
我寧願佢畫面再差d
但frame數高返

frame高定低
我會話如果玩開ps4
但其實就咁玩都唔係太差

你不如Youtube搵下最新個堆玩家gameplay片
如睇到你嘅真係慢過佢地半拍
咁應該真係有問題未fix
同一隻game同一部機如表現唔同
其中一個可能分別係記憶卡速度

就算記憶卡你話換左張80MB
都有D係虛報速度賣平D搵笨
最近消委會測試尿袋都有堆係虛報電容量
記憶卡直頭有假卡溫水摸魚

frame高定低
我會話如果玩開ps4
但其實就咁玩都唔係太差

其實睇youtube冇意思
你揸住個制禁先feel到
不過如果唔同ps4比較
gameplay係可以接受
Youtube成堆近日玩家放嘅gameplay片流暢
過場都無疾
個別玩家話過場疾或比賽疾
連佢個fd都話流暢
唔係話質疑邊個
同一部機同一隻game
咁你想下仲有乜野可以有分別?
我暫時想到都只係記憶卡速度

提提大家
記憶卡同SSD一樣
就算你買較貴嘅高速卡
好多時都係越大容量越快

例如呢兩張卡右上角有講寫入可差30MB/s

NBA 2K官方講左一個game save可以5GB
意味住save時都要寫入大量file
買記憶卡打機寫入速度都係越高越好

記憶卡都有假卡速度虛報賣平D引你買錯
如少去腦場唔知黑店係邊間真係好易買錯

P.S.
自己係IT人
打咁多字預左又有任豚話我洗地

frame高定低
我會話如果玩開ps4
但其實就咁玩都唔係太差

不過如果唔同ps4比較

至少睇片
過場疾唔疾都睇得出掛
有人過場唔疾
有人過場疾
呢D同記憶卡讀取速度係有關
Youtube成堆近日玩家放嘅gameplay片流暢
過場都無疾
個別玩家話過場疾或比賽疾
連佢個fd都話流暢
唔係話質疑邊個
同一部機同一隻game
咁你想下仲有乜野可以有分別?
我暫時想到都只係記憶卡速度

提提大家
記憶卡同SSD一樣
就算你買較貴嘅高速卡
好多時都係越大容量越快

例如呢兩張卡右上角有講寫入可差30MB/s

NBA 2K官方講左一個game save可以5GB
意味住save時都要寫入大量file
買記憶卡打機寫入速度都係越高越好

記憶卡都有假卡速度虛報賣平D引你買錯
如少去腦場唔知黑店係邊間真係好易買錯

P.S.
自己係IT人
打咁多字預左又有任豚話我洗地

唔係針對switch
因為我都玩緊
不過我張sandisk都聲稱80mb/s
入到game個frame係穩定
純粹睇落係冇問題
覺得窒係因為玩開Ps4既會覺得switch版對禁制反應慢

不過公道講
個比較的確係唔公平
switch可以拎上手玩已經唔可以用同一個standard
比較三部機TV畫面個D
你不如想下
如果連呢個分別都睇唔出
或者你只係家中打機
咁應該買PS4/X1版

根本無第二個選擇

人地都係講事實姐
又唔係踩部機
唔駛打千字文既
比較三部機TV畫面個D
你不如想下
如果連呢個分別都睇唔出
或者你只係家中打機
咁應該買PS4/X1版

根本無第二個選擇

人地都係講事實姐
又唔係踩部機
唔駛打千字文既

反應慢過ps4 xbox版係事實黎
而且就算你張miscosd快過ssd
gameplay都冇ps4 xbox咁流暢
不過手提game要求相對低d我覺得ok

frame高定低
我會話如果玩開ps4
但其實就咁玩都唔係太差

不過如果唔同ps4比較

至少睇片
過場疾唔疾都睇得出掛
有人過場唔疾
有人過場疾
呢D同記憶卡讀取速度係有關

pre game show 過場d人講野咀型都唔夾
btw.唔知點解我mycareer用唔到vc買外觀野
升唔到能力
比較三部機TV畫面個D
你不如想下
如果連呢個分別都睇唔出
或者你只係家中打機
咁應該買PS4/X1版

根本無第二個選擇

人地都係講事實姐
又唔係踩部機
唔駛打千字文既

反應慢過ps4 xbox版係事實黎
而且就算你張miscosd快過ssd
gameplay都冇ps4 xbox咁流暢
不過手提game要求相對低d我覺得ok

我都買咗switch 版
得一個原因,可以手提
比畫質fps 根本就係size 氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞