[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring(109) 黃金樹幽影DLC開始

970 回覆
1 Like 1 Dislike
設計得最好嘅boss唔係講緊攻略難度,係人物故事背景、BGM、過場動畫、什至打完之後同佢之間嘅對講都係最top
雙持都算,明明把武本身就係一對都唔撚用哂兩邊
我就係碌贏尾王,指頭老母都做到無傷,我就係要指出呢兩隻設計都有問題on撚99,要人企到廿尻幾米外打係咩垃圾設定不過護主狗只會話過到就冇問題,但係又要屌野豬
其他地方見過同一張圖
有人話早幾年都已見過, 話係假圖喧嘩取寵喎
某食屎狗會話唔同意
屌緊你依d護主狗過到就係無問題既濕鳩logic
你就偷換概念屌你因為你過到
又要威又要帶頭盔
成日想showoff又要扮清高話人屌casual玩家
自己又成日露底
Dlc最實用護符係唔係雙頭龜同雙手劍
我最期待回擊交錯樹(兩個周目都冇幫雷坦,未攞到
我都唔想殺老兵
我諗緊重武或者直頭雙重武配依個護符玩滾A有冇搞頭
仲配何埋雷坦套既加成
我話尾王攻擊太頻繁
而家同王互動差似睇佢表演多d
有個巴打就話d online game打王都係睇表演多黎合理化尾王
用online game黎比魂系完全無可比性都照搬出黎
雖然魂系有得線上搵幫手,但主打肯定係自己打唔係online game咁囉
原來而家魂系可以歸納去主力online game咁
暫時未用過,因為回擊只加碌後攻擊+17%,我用雙手劍已經全攻擊+15%,好似雙手劍好啲
應該可以疊加掛
都係果句啦,覺得難咪玩番zelda lor
用古達比已經係完全弱智表現啦
Nonono, 我得重申我既觀點

對於打鬥既遊戲何謂互動依個問題,我就認為

「觀察敵方攻擊,進行對應行動化解」

依個過程本身就係互動既一種,而反對既觀點似乎就係更要包含「我方有相匹配既反擊時機」咁先符合互動此一元素

所以問題在於,何謂相匹配既反擊時機,點為之夠多,點為之太少,如何去量化
你地真係好搞笑,又要跟風玩hit game,又要覺得難玩覺得唔合理,講到好似有人逼你玩咁樣,唔鐘意你真係可以唔玩架,冇人逼你,隻game個設定就係咁難
剩係識講難,而家講設計差呀你剩係識講難你係閱讀理解有問題定剩係識護主
咁應該點設計呀?
隻game個賣點就係難玩,要點設計先可以又難又岩你口胃呀?
加長條血又話冇意思,玩雙王又話屈機,玩必中要你用ash又話佢垃圾,加攻擊頻率又話唔得,咁仲可以點玩?
根本打no hit嗰班都屌隻王19多少要靠運,跟住班勉強打得贏嘅護主犬出嚟講冇問題過唔到先會話難
難同設計差都分唔到
簡單講如果將尾王攻擊力調低咪會易咗囉 但係個設計都係一樣差 好難明咩屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞