[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring(109) 黃金樹幽影DLC開始

970 回覆
1 Like 1 Dislike
最終輪椅
力A/S,另外R2一吓打到d怪仆街
仲有飛沬
講op果個年代真係用腳填數值
前者應該係原因
後尾覺得好用費事轉
如果佢出個露滴buff碌碌黨,當無敵幀個陣,掂到敵人hitbox,就會加下一次物理傷害,咁樣會唔會好玩啲?
好似隻狼擋人就會加敵方架勢條咁,唔係純粹碌。
魂一特殊武器加零等於普通武器加十,所以真係唔balance 既

但雙巨個沖擊波疊加削韌真係睇唔明
係,岩timing向左上碌一下就得
第一下未改之前如果係門口會有連續判定直到中為止,要一開始走出門口先冇事
我見到重覆換皮王 圍抽王 買a送b王 都一定係召骨灰
唔係講緊咩唔用灰先係打贏 只係比錢買隻game想玩盡啲咁解
其他人點玩關我鬼事
唔怪得 聽落似係我打嗰陣已經改咗 我印象中野豬騎士明明唔難打
原來有咁既事
我以為係本身咁尻
估計係9成玩家一入門口都會召骨灰,所以就碌唔過招撞就俾人屈死
我之前打除左第一下追尾判定勁on9之外其實唔算難打

不過今次DLC都要屌,
之前D王好多都係敵不動我不動咁行過黎型到出水(DS3 沙力萬),而家ER DLC隻隻王都好似過動症癲佬咁鳩衝過黎
Promised crash out又輸。。。
睇左咁多
單挑要過
最易重盾重甲
第二就盾反
地獄級一定係無盾碌碌黨
拒絕的刺我冇乜睇
單挑夠唔夠時間出技?
唔屌點顯得自己勁
其實就算盾反個門檻都唔低
拎英雄古達黎比真心弱撚智
本體蒙格隻boss 咪慢慢行過黎既
搵唔返條片
具體係xqc 睇人玩法環
見到個法師一入霧門
就用彗星亞茲勒屈距離秒左蒙格
然後佢問 咁玩黎有咩意思
法師build太暴力 所以而家一秒都唔會比你
多片比你睇唔等於易 係滿足感高多人練同觀賞性高所以多人睇
講易大盾篤篤流之後疊buff換血流個技術成本一定低過盾反流
上齊buff用埋靈藥鐵壺香藥霸體用啱戰灰硬換都易過 不過冇乜觀賞性最多有人拍嚟教打 冇乜人用嚟表演
呢招同未nerf既msg一樣屈在可以連續出spam,一定要有骨灰/NPC坦先勁
DLC單挑用返其他啦
當年又試過食5個人性刷把黑騎戟開局
出黑騎盾
以前睇speedrunner個流程係用黑騎戟 一晚連開十幾個save都唔出直接收檔轉game
呢啲1hit秒王以前不嬲都有 其實幾有趣
個人對難度嘅理解
盾反呢類操作對反應同手指靈活有好大需求嘅嘢係最難克服,所以隻狼對我嚟講係難
所以我成日話DS1 DS3呢類而家睇番係好簡單,用耐性睇空隙,當中嘅空隙仲要好大
即係,我唔覺得拉塔恩嘅設計可以用「唔好貪刀咪得」就概括曬件事,但DS1 DS3嘅幾乎所有boss都可以
同埋係咁話有人做到你做唔到就係廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞