[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring(109) 黃金樹幽影DLC開始

970 回覆
1 Like 1 Dislike
1 hit 拉塔恩都有
原來入 ph2 唔鎖血即雄
基本上佢一路落黎角色性能都提升緊,與之相比節奏愈黎愈快愈黎愈動作,單純近戰既話同一開始嗰種慢節奏打法愈離愈遠
兩個一盾反都係易左好多
其實點解唔可以比?
我自己好討厭啲起手極快嘅招 因為唔係人人都反應夠快避到 而反應快定慢主要係受到生理條件影響 例如年齡 唔係可以透過反覆練習克服到嘅事嚟

雖然我好鐘意盾反 但既然魂系初衷在於帶畀玩家克服困難嘅成就感 其實係應該避免設計呢啲唔係練習克服到嘅招 而且亦都唔應該設計到玩家要用盾反先易打

至於隻狼算係特別例子 因為可以用節奏感大幅舒緩反應唔夠快呢個問題 而且個招架判定都比較寬鬆
如果隻狼用DS/BB嗰種盾反槍反嘅判定
我都幾肯定我爆唔到機
我玩DS/ER接近0盾反,BB係有d位硬需求要槍反先被迫學左陣
米塔因我覺得仲算係靠打得多同背招可以解決到既程度,格鬥驚或者dmc 無限空連嗰啲程度我就真係觸及唔到
格鬥 game
我淨係識普攻
Fifa 我都係唔識 skill move,我 d fd chok 到格鬥 game 咁
唔槍反既玩家
多子彈到唔可以執
因為反到個音效好撚爽 所以好鐘意盾反 但其實我盾反好廢 突刺類嘅攻擊我永遠都反唔切
隻狼都係大量堆屍練習個節奏 再加上仙峰腿菩薩腳先全成就到
其實講boss 設計我近年最欣賞係ac6 既卡碧尼,佢作為其中一隻最難既boss,佢血量同玩家相差唔遠,唔係靠血量高玩家n 倍黎拖長場戰鬥,而係真真正正靠華麗既機動閃避晒玩家既攻擊
人地玩魔法
你幫人回魔
用下武器斬佢啦
應該話用武器打 / 吉佢
斬都唔好,騎士著甲斬佢唔痛
魔抗高,用魔法打佢唔痛
著甲,用打擊或者吉佢
再無既有無雷既魔法?
著住套金屬,電撚死佢啦
佢魔傷同斬擊抗性高
因為佢都係玩魔,用月亮打佢唔痛係合理
召黑刀應該有幫助
又唔好
洗完又無理由玩翻法師又洗過
但係把野好似麻麻
我係佢未nerf果陣初見殺左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞