[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring(109) 黃金樹幽影DLC開始

970 回覆
1 Like 1 Dislike
係 wo
應該訓醒我數錯左
仲係打唔贏尾王
係唔係call 齊人4打1會好啲
血量都係按%升啫
叫埋 Thiollier同 Ansbach 一齊挑戰神好有當年call齊人打 祭典嘅感覺
仲可以聽埋陣亡台詞, 雖然可能你死先
想問睇打法避法用咩key words 好,身第二階一開波招地圖炮下下都硬食
我都未打贏
唔知係咪因為太習慣盾反唔反唔識打
太多人又分散boss注意力, 攻擊範圍仲要咁闊, 唔係打我都食傷
想問信仰戰士加buff次序應該係點?唔知邊啲禱告可以疊加
轉 ph2 個下向佢跑
其他時間出向後跑穩 d
搵radahn no damage就大把片
-跑.見佢雙手舉平,雙腳浮空,就直線跑出爆炸中心(輕負重會跑快D)
-潛霧猛禽戰灰
-飲靈藥,配紅漩泡狀露滴
-舉黑鐵大盾,神聖質變100%聖防
唔會
但異常狀態會reset
例如猩紅腐敗
二周用緊呢套 指紋盾加劍茅
幾屈下唔駛點用腦打
可照用盾反打,拎住盾有啲本身極難避嘅招可以擋下
盾反就唔好 call 人
要企定定係佢面前等佢斬你好過
用個中盾裝技
Ph 1 有既招反哂佢
Ph2 獨有既招,夾硬擋哂佢應該夠贏
黑鐵大鎚+防反係咪幾勁下??
左→右→交叉斬嗰套 combo有陣時反到有陣時反唔到
我仲未研究到個 frame數同方向
原本諗住壓sl 125 同祝福+3 最後都係升到131 +5
而家基本上穩定入到 p2, ~1000 ar匕首+中盾不斷引導出同一招反佢 反正都係讀input
但見到成堆殘影出嚟即刻 panic roll
殘影冇乜傷害,只要忍到手等佢真身出刀先轆就搞掂
魔力對蠍 係咪支線之後個Npc 死左 就冇第二個方法拎要等二週目
我無後悔一野升到+10
一直打到尾王,今日終於打贏

試左100次左右⋯⋯
https://t.me/mayisoloher_lihkg

今晚得閑,我比你
放完石,我都係跟人地 d 片跑,成日都掂到我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞