[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring(109) 黃金樹幽影DLC開始

970 回覆
1 Like 1 Dislike
所以bb boss戰世一絕無喘息空間

想問下你碌唔碌到p2招左斬右斬交叉斬
完全零反 成功率不足10%
p1出我勉強ok,本來個招已經好能考反應,p2再加光柱限制走位,真係搞不撚掂,p2我好似點都會食到一刀

企左腿後邊會少出D
但點可以長期企左邊就係個問題
NG+2 碌贏結論都係尾王係ON99 難唔係好玩個隻難

雙月蛇佬癲火好玩好多, 過到會興奮唔係心諗麻撚煩
同隻拉塔恩一齊死,最後大哥幫我尾刀,計我贏左 好撚感動,手都震埋
又傷害我地反尾王黨既自尊

裝 龍徽盾 魔力護符 珍珠龍
之後發覺容錯率高好多
打咗兩晚尾王終於過到想分享下
我200lv,20lv幽影樹庇佑,主要點數60血40耐76力20敏60感應
玩兩把雙頭劍跳劈切腹出血流
第一晚打p1冇問題,入咗p2之後就好撚灰,啲招難避到戇鳩於是走去試吓用獵犬步法避,結果冇分別都係避唔到唯有收隊瞓覺

去到第二晚,開頭打法冇變,入到p2都開始上手避到招,但就硬係打唔過

又走咗去研究戰技,終於畀我搵到潛霧猛禽呢個勁到戇鳩嘅招,直頭覺得佢打王有t0級數,佢勁在無敵時間長,食咗招會跳起唔會食傷,完美match我玩跳劈

之前我打會喺拉狗放光波前貪兩下跳劈,結果就係硬食一下傷,問題在於佢好大機會接閃電五連斬,九成死。用潛霧猛禽就完美避到,仲可以喺佢落地嗰陣跳劈多下,基本上其他時候只要計啱timing,喺佢每次放招最後嗰下動作之前開戰技就可以爭取到一下絕對穩陣嘅輸出空間

推介畀仲未過到尾王嘅ching,可以試試潛霧猛禽易用之餘你會發現易打咗好多
法師call左2隻 npc 打尾王,啲血多到癲,仲要9成時間追住我,次次俾佢2刀收皮,頂唔順轉盾刺流先搞得掂

唔知係啲王既設計定自己問題,打BB路德唯希卡成個星期都好有心機繼續試,ER啲boss過唔到直接call大哥算
路德維希放眼成個魂系都應該稱得上顛峰
本體麻麻…但dlc 世一
第一張咩裝😱
真,DLC我好似得梅瑟莫堅持冇call大哥
菈雷娜對劍算勁定唔勁
佢啲重攻好多都剩係用把魔劍唔用火劍,變相你都係玩智先會用,剩係用智把嘢又唔勁過純智武,攪到個定位有啲怪
算鳩數個啦你隻含撚狗
我都覺得好奇怪 DLC好多雙手揸嘅武器重攻擊都淨係用一面
正確黎講,依個係魂3到er 既規則黎,雙刀流得輕擊冇重擊,所謂重擊係本身單刀既重擊黎

明明魂2雙刀流都有重擊,唔明點解佢唔整
終於爆咗dlc
今次好多隻boss都高汁
尾王純碌打咗7個鐘
做唔到話人含撚狗?
你考 Dse 係咪都屌高分過你既人係含撚狗
對方打到黎可以點?

反擊囉!
反唔到咪避囉
避唔到咪擋囉
擋唔到咪食囉
食到傷咪補囉
補唔切咪死囉
死到嬲咪唔好玩囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞