[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring(109) 黃金樹幽影DLC開始

970 回覆
1 Like 1 Dislike
Chat room 個個人話易避左好打左
水鳥第一段無咁追
Ph1 攻擊欲望低左

之後隔左陣
佢自己話唔記得左更新
笑到肚痛

揾到精華
留意下 chat room
https://youtu.be/r6Za3Aduea0?si=bDAQstrNkTCLMJDT
轉 build開NG+ 嘅時候望到
打贏隻尾王6/7次,居然開始回味
隻野冇想像中咁離譜,摸熟晒D招之後,係碌得幾過癮,都算得上係一隻好boss
但係對只爆1次機,純翻滾避招嘅人黎講,學習成本真係好高,用骨灰嘅玩家更加係不良體驗
打慣左其實就唔難
望住佢起手已經好機械式咁避
其實轆都好玩,啲人妖魔化得太誇張
初體驗太多新奇野
第1次嚴重懲罰玩家後碌
9成人中刀都企定定喺度,結果就中埋後續光束
頭一次向後轆發覺會食聖光之後,我就好自然咁諗向前轆

另外懲罰後轆都唔係第一次啦,路德維希都係向前step 著數
未玩BB DLC
垃圾PS4又嘈又LAG又熱,成個飛機引擎擺房咁
為咗1隻game買ps5又唔抵,PC版又見唔到希望
所有招唔知點避就係向前碌

我開頭以為尾王隕石分身斬係向前碌
用緊巴打介紹出血劍型長槍 好勁
DLC玩到燒樹之後仲有幾多爆機 ?
無啦
打埋最好玩個大亂鬥就尾王
咁清得七七八八
唔計唔可以向前碌嘅情況 多數向前碌都好過向後碌 拉近咗距離輸出都方便啲 而且仲可以限制啲boss出中遠程招式 呢個真係良好習慣嚟
昨晚終於的起心肝燒影樹推到尾王
想唔用外鄉戰法,又想用大太刀+大盾solo過,結果卡左成粒鍾都未打死
不過穏定入到P2 如果今晚唔練跑應該會爆到機

尾王真係好厚血 大刀一下一下扣個6xx~7xx 如果用反手刀兩刀仲多過
最close一次差三刀 貪左一下俾佢個聖光大爆炸炸死左

其實真係有啲唔捨得 尾王戰係難但未至於過唔到 一刀避一刀真係好好玩
加油啦
一個鐘咋唔算耐
去左睇奧運 同星期日晚要攪返工野

好多時都係死係自己啲貪心刀
暫時佢P2 招聖光大爆炸我仲係無解 成日忍唔住貪心結果走唔切
近既大爆炸好似向後跑 + 碌大機會走得甩
好慘 4 個負評
大太刀配雙手護符同回擊交錯樹,一次滾A就有千幾,補多吓普攻就輕鬆破兩千
我就玩得開心,佢就慢慢嬲
知唔知回擊交錯樹同蕾妲甲個加成可唔可以疊上去?
熔爐巨人可以點打?
用蟲絲槍射佢好似唔太痛
調香瓶打無乜用
未試過
想問成日改build既巴打,到就快用晒淚滴幼體個時,你地係咪會將d能力數值升到平均就算,咁就樣樣武器都用到又唔會因為所需數值太低而好低攻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞