[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring(109) 黃金樹幽影DLC開始

970 回覆
1 Like 1 Dislike
睇上面
太複雜
想請問下 水桶號係咪多數焰術質變最高面板
有無人玩elden ring 要睇攻略玩 成日推圖好驚同埋好大壓力
揾野會睇下
或者解支線會睇
唔係應該睇武器咩?
其實 死係魂系最大懲罸都係跌左啲魂/盧恩
但當你搵到位farm souls 個時,真係唔志在幾廿萬數跌左執唔返
應該優質
真水桶應該係神秘變質
大壓力係唔知邊個位有野走出黎 個人大左唔係好嚇得 剩係卡利亞城d 臭手陷阱都吓死我
咁你要珍惜呢啲步步為營既緊張感喇.. 最好玩就係呢時候
簡體字

總面板高唔代表高傷
傷害要高過隻怪防禦力8倍先會完全破防
混傷分細左數值 可能搞到兩邊傷都破唔到防
除非隻boss果方面抗性好弱
唔係都係用返物理面板最好
輕鬆玩,死左大不了再行過,打唔贏就走佬,見到開寶箱/執item前望下上下左右有無伏先

ER整體氣氛已經好好,ds bb果啲更加抑壓
以多數武器計,神秘質變除咗感應有B,其他補正唔係D就係E,好難同優質雙B比較喎

神秘反而係低LV玩血毒武先有優勢,點感應就可以推晒物攻同異常
應該係要逐隻計
隻隻抗性唔同
諗起魂3把舞娘雙刀,一邊半魔力一邊半火,然後總面版係物加魔加火全部加晒,個數字大到重武咁
係人都覺得型但一用就棄嘅武器
其實係唔會冇力,只係唔會好似頂層武咁一嘢扑走10分1
學到野
雖然elden ring都玩爆左兩個周目
但完全冇玩過雙持刀防守反擊敵人
想問係咪只係長期雙持禁R1 only
L1*
我終於 GIT GUD
超級靚嘅 RNG, 冇開分身冇掉石仔
雖然唔係無傷同埋有啲唔忿氣(基本上係因為RNG先贏仲要本身sl 126 +祝福3)
等咗dlc兩年終於可以開二週目

右手打刀居合仲係bug咗 重攻擊唔食fp
勁到

所以我先話我個 rng 好撚靚
得翻幾滴血先飛上天
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞