[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring(109) 黃金樹幽影DLC開始

970 回覆
1 Like 1 Dislike
-搵高地,掉大燃爐壼/大火壼(傷害較低)入佢個爐度.某D對腳會有保護,打唔跪,強制掉壼殺
-如果冇高地,打腳直至倒地,處決兩次就殺到
進入下一週目
其實連線品質差劣,已經唔想再玩PVP
幫人打boss,勾指主人9成又保唔住自己條命
依家已經冇再玩壓等角色,一律lv713玩mod算數
幫人打真係要調整心態
幫過同一條友十一次
我後尾已經去到苦笑既地步
金針同格鬥家必定出現
角人只要唔幫金針殺佢, 唔係觸發佢入侵你時殺佢就會出現
肥仔因應爆盧恩後回答選項會出現
紅獅子要完成支線會出現

老兵完成支線會出現 (若無達成會有鮮血族出現代替)
毒L完成支線會出現

係好型但可惜 bug咗
唔食任何加成唔會疊出血
唔知幾時整返好
我試過用反手劍雙持打 係比大太刀容易偷刀

但個人唔太鐘意多爾滾模式 始終都係鐘意套黑刀輕裝大盾大刀 同佢硬扛男人的浪漫
忍耐/箭步,先係真男人
暫時用緊牙突扮緊齋藤一
男人就要挺進~
大太刀我覺得最正係長得黎又唔慢,打尾王可以滾A插一次接普攻插多次,好愉悅

之後我攞去打女武神,係咁插佢好撚爽
ya ER我得幾把武器升到MAX
名刀隠月 長牙 同 大太刀 打親boss 都係呢幾把 swap
英高明顯私心 所有日本刀既攻擊模組都好好用

DLC 把反手劍同兩把聖屬大鎚都係好用
但仲未有意欲升到MAX 己經趴趴走
牙突真係超好用,高誘導,距離長,傷害唔差削韌又高,已經當咗普攻來用

想問副武器如果我唔用
淨係掛喺背脊拎被動效果既話
係咪都要升夠必需能力值先有效果
試過有次個房主竟然勁信我
Let me solo him
好彩我又真係自己就篤死到尾王
睇返王之聖防護個描述
原來本傳已經暗示左百智知道指頭老母同瑪莉卡既野
求解釋
昨晚跑完步又打左45分鐘,然後就無精神要瞓
然後發覺仆街啦 拉塔恩俾男娘附體後,成個二階段真係光害嚴重 本來跑完步己經精神力不足仲要閃到眼盲 ,最好都係差三四刀左右

同埋望下DLC 個青銅大盾原來硬過指紋盾,但我都係鐘意用聖樹騎士個白色大盾,但呢幾日都無時間打,又要拖到weekend鳥

去到尾王終於卡boss 了
我打咗四輪都仲係覺得佢超垃圾
嘩點解我玩撚到咁...
正常推圖dlc 支線都有做
去到尾王前得個呀伯幫我,全部npc 古惑仔圍屌我,連包皮(執野果個肥仔)都出埋黎打柒我
最搞笑燒樹後無睇攻略要搵一搵休里耶,又出埋黎屌我

好撚難打
請問如果用血型長矛感應要加到幾多先夠?佢感應得D但出血係咪愈高愈好?
拒絕的刺 rip
享受下無睇攻略既樂趣
好似最多都係三個圍你
好玩既
如果可以一開波三打五就仲好玩
如果你係講Nihil蒙格聖槍,感應去到80啲加成仲係高過點力同敏,但係出血基本上去到45就soft cap

要留意嘅係感應會加物同火攻,但力敏只加物攻,戰技Nihil主要係食感應

想推火+物攻/戰技向=80感應之後點力
想推多啲物攻=55感應之後點力
https://en.bandainamcoent.eu/elden-ring/news/elden-ring-patch-notes-version-113

Impenetrable Thorns 拒絕的剌
All generated Impenetrable Thorns will now track enemies.
Decreased attack power and poise damage.
Decreased the Hemorrhage status buildup and stamina damage against guarding enemies.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞