[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring(109) 黃金樹幽影DLC開始

970 回覆
1 Like 1 Dislike
用菈雷娜對劍淨碌過咗尾王,卡咗五個鍾

打到phase2近身個陣乜都睇唔到,基本上都係靠打咗幾百次phase1,憑感覺碌
都係艾絲提薄翼打龍勁過用獵龍大刀
有,你入面行翻去正門
有機關比你開
個度仲要有個火 Tim
其實真係算幾差...
本傳既伏線同留白比咗好多創作空間

DLC唔知好似落雨收柴咁全部收晒
但係真係時間同空間都唔夠, 浪費晒
本傳既劇情10分, DLC最多得6/7分

BOSS設計如是, 本傳難度同可玩程度極高
重復打都好有樂趣
但係DLC就一味難, 但係就令人唔想打多次
劇情係咪之前已經有人討論過

啲人話幽影之地係交界地cut出嚟係咪可信
打尾王之前混啲個part係做得幾好,個個都為自己信念,仲有呢part嘅BGM好正
個黃金樹庇佑有冇
我個人覺得就…佢唔瘋狂挖新坑而係講啲同本篇有關既野,已經無野講(姐係玩左3集先同你無神神幫太陽王加多個女)
本身最驚佢講啲同本篇冇關係既野,而佢今次居然直接補完惡兆、瑪莉卡、蒙格、飛龍,好意外
另一個角度睇
佢可能真係想直接完咗個系列佢...
路人女主唔補埋
應該啦,本身都冇咩好作,黑魂去到第3集講到冇野好講咪換世界觀變左er
你講阿梅?
算補完咗, 唔多啫
我啱啱先玩完 未睇人講

除咗話佢有可能係Messmer個妹之外仲有啲乜
基本上都係聯想
梅氏兄妹都有火種
瑪莉卡係幽影地成神
梅哥係蛇既化身
某地方有蛇脫皮既痕跡
同一地點得到去瑪莉卡故鄉既重要物件(動作: 母親呀)
合理懷疑瑪莉卡係成神前已經生咗梅哥
傻閪野豬騎士
好難避野豬突進
最後都係舉盾高算數
但好似唔見有講成個故事嘅大綱?
呢個又係錯到暈
梅真係好可惜
本傳同dlc都勁多空間寫佢
甚至依加關你阿哥事都可以出都唔出
結果成品出黎變左路人甲
同埋dlc其中一樣最閪係同本傳冇影響
以前ds1有希夫,ds3修女、尤莉亞對話會有唔同
得半句,仲要連名都無提,好路人
佢同ac6 女主兩個極端,一個有樣但路人,一個重要性好高但唔會有樣
流 主要係有解包撚見到尾王兩把劍FF出黎有暗MODE光MODE
呢把閪冧玩具都撚得贏尾王你真係高手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞