[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring(109) 黃金樹幽影DLC開始

970 回覆
1 Like 1 Dislike
咩武
睇呢度既巴打講
表面靚仔,實際玩具黎

不過你點都要過
我係廢柴輪椅全套
入場前用黃金樹立誓、夏波利利的嘶吼(要33信仰)、飲魔力+無限耐力滴露,左手拎喪失,右手拎盧杖,入場開鏡,黑夜彗星連發

當然你要高啲庇佑
佢把劍直頭係垃圾
最大弱點係輕大劍削韌低,好多怪都斬唔停
咁我都屈佢既
兩把短散,左膊向天射紫色導彈
右膊係打蟲蟲果支
義手刀同開花唔廢 尤其義手刀個戰技其實唔差 對低韌性嘅NPC/Boss好撚勁(例如亞人劍聖)
第一次我係搏拳打椿,之後特登用牛油炮雙光槍輕機同佢玩,好爽
雙月韌性好低
拎重武叫分身/叫NPC一齊鳩斬基本上冇難度
同埋L1突刺 如果佢係L2先突刺都好少少
開花勁喎
冇乜
詠唱時間耐,D傷要太耐先出到黎
點都唔會用流星啦 想當年睇宣傳片見到咁撚型 一早決定好玩信仰戰士(而且方便推圖)
屌佢老母個流星廢到仆街都算 後期隻隻boss唔係高聖抗就係好撚高聖抗
嗰把激光直劍升爆打黑劍同尾王 1下100都冇 仲要印象中我信仰好似60定80
未到勁嘅 龍嗰兩招猩紅仲勁 但開花一定唔廢先
秘文劍 純聖屬傷害 又係見佢好型先用
循例都要講句顏你老母值
顏值

ER冇玩過魔法唔清楚 要好睇又好用 我覺得女武神義手劍同梅瑟莫嘅矛呢兩個都符合呢個要求 我自己都用緊
終於無傷過左尾王
雖然得果一周目 而且加爆左buff
充分感受到年齡既極限
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞