[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring(109) 黃金樹幽影DLC開始

970 回覆
1 Like 1 Dislike
我pc
遲左玩 岩岩先爆
成隻DLC感覺都唔太驚喜
因為本身玩本傳個陣都叫咩build都玩過哂
打落好似要咩有咩
直到打尾王
咩魔法信仰完全冇時間用 (好彩仲有得出下血
我知有好多逃課打法 不過好想單挑同佢死過
最後成功用永恆神武雙曲刀成功

果然難打先係魂系既精髓
唔係佢咁難打 隻DLC真係好普通 冇咩記憶點
雖然隻boss真係難打得好過份 好多招都好難全避
我上馬同佢跑圈輸晒,落地碌返而碌碌下無事,但最後一刀都係仿生打佢,同佢一齊死。
Ps5?
狂龍嗰part 同部分新增既故事設定有驚喜,其他基本上都係啲見開既野,魂同er 加埋5集,依種魔幻中世紀製作組應該都玩到悶
要贏好易,要無傷真係要練習
你拎住個石盾,都無乜可能一 take 無傷
我打過左狂龍 Mesemer後無乜心機去打尾王 近兩個星期都係睇攻略執執道具先同埋返去land between 執番啲鍛造石鈴珠

開頭以為DLC會好難同埋無時間,變左遲左兩星期開game (都係無睇攻略)
但入DLC 時我己經係二週目成200lv 同養成外鄉人習慣 結果玩得係有啲輕鬆都甚少卡Boss

同埋探索方面都幾失望 因為DLC地圖好多位唔睇攻略啲入口位真係搵九年都去唔到,但睇左攻略又少左探索樂趣
唔揸盾要贏 我覺得好難 仲要咁厚血
呢隻boss d技 翻滾timing同方位冇咩容錯率咁
師兄可以無傷打低約定之王咁癲
雖然上網都好多片
非法系就用 飛蛇弓 毒箭+ 騎馬重武斬腳啦
ER內所有可以騎馬打既Boss 都係ez mode黎
全中
我都係200lv 二周目打哂本傳入dlc
我個鋪咁岩好撚柒靚 rng
所以特別拍低左
未飛上天比我打死左
我最唔識個招轉身斬又無出過
師兄好勁 玩咩武
介唔介意share條片黎J下

我最唔識避就係(唔起石)上面飛落黎光速連斬地
呢招好撚陰濕
Call 石 >>>> 向後跑
揮石 >>>> 向後跑
石頭就到 >>>> 向右跑
石爆哂 >>> 向右後跑 >>> 分身斬四下會避哂
第五下 >>> 向右後碌兩下>>>再向佢碌一下

我避呢招熟過原地係咁轉個下
呢招我一太近就一定掂到我
原地轉唔太花巧
但起手極快 同埋好似好讀指令咁
我捉節奏感太弱
要碌碌停碌停碌碌
好難
我以為出禱告唔死會尾香
好彩最尾係抱抱
半血,好大機會比人尾香
真係贏運仔
之後pm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞