[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring(109) 黃金樹幽影DLC開始

970 回覆
1 Like 1 Dislike
btw隻王個setting係全魂系最後一隻終極boss
二周目去尖刺山用curseeeeee uuuuuuu bayleeeeee把弓打山下啲飛龍
配箭雨箭灰 射curseeeee uuuuu bayleee 啲魚叉
都成5千幾
啲龍未行埋嚟都無佐一半血
最好笑係隻古龍瑟涅桑克斯 原來同佢keep距離佢會向住你慢慢行 所以一見佢就貼近就上馬拉開距離
好似同緊隻狗仔玩咁 成程都唔打我
狂龍我就轉用老兵把弓當艾希咁玩
列15.再掛係頭po怎樣才算合理boss
講咗十幾個po啦你扮睇唔到姐,咪就係光害頭髮空擋囉,人地巴哈貼埋無傷片先屌你個論點仲係停留喺覺得難唔好玩,唔好咁撚柒啦
直接blk左佢算啦
仲叫人設計隻boss點先係好
即係我出街食野批評唔好食,個廚師問番你點煮先好食
而家出街食野要食煮飯,打機要識整game
笑左,佢啲光係成個combo固定位先會有,根本唔影響佢下一個動作,而避combo招係直接靠timing就可以完成,除非你話佢combo變化好多,你先要靠睇佢動作黎做反應,唔係既話佢有光冇光有頭髮冇頭髮根本一樣係咁避
而果啲話互動性好低既,隻王已經用單血條黎彌補左呢個位,縮短番成個戰鬥時間
老實講我未見過出曬名口臭嘅連登仔屌game要咁多條件
係得fromsoftware咁高貴要我踢到英超先可以屌閪波
一入場就出招果啲,招技直頭係筍貨黎,極易避又極多時間反擊
咪就係呢D撚樣搞到魂系死忠個朵臭哂
大把SPEED RUNNER/高手都屌緊個陣都唔計
有冇一個list係邊幾個屌過?
最撚好笑係最高技術嗰班屌緊,中技術碌過嘅屌緊,得返班最冇技術嘅人護主以為全世界得佢地先過到
睇過一個lv1過既係全程企隻王左邊,佢出既機會會低好多
ds3同er boss既分別就係,多左好多攻擊delay、預讀玩家input同埋攻擊頻率變高。以前機本上你見佢起手就碌,而家要求你有一個timing,知道幾時先可以碌,然後唔同combo有啲可以即刻接下一個combo,有啲有空間比你飲水/反擊,又係考你要睇時機做野
單血條,n咁多弱點,你好快可以殺死佢
Weak to
Pierce
Frost
Hemorrhage
Scarlet Rot
Afro個死黑鬼唔夠Radahn打
但又唔肯轉build連幽影樹碎片都唔搵
話咩過唔到自己嗰關

咁睇至少Asmongold仲合理啲
肯轉build爆到機
邊下會食到劍氣
一 parry 就停
講單血條已經知你弱智,睇總血量㗎嘛睇幾多條血把撚咩,接肢夠得一條血啦
呢個有關係
因為可以一擊殺
Nameless King

依家個定義唔一樣

我認同尾王同水鳥係差既
因為判定唔係肉眼見到
變左係背避法
呢個我認同既

另一派系
打得贏
要用特定方法先過到
或者揾唔到位偷刀
所以覺得設計得差

其實大家屌緊唔同既野
不過唔小心撈埋一齊講
Oh 原來有呢個
睇下人點打先
同樣地齋睇血係冇得比,因為dlc有額外加成,15 blessing你攻擊力係1.75倍,20 blessing係兩倍攻,而佢血量係4萬6,即係如果你有20blessing,你可以話佢得2萬3血
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞