【重甜】【明就明 唔明就黎明】《XG快落》(2)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
應該會
都係飛揚妄想出嚟
唔會嘅 唔會嘅
唔係飛揚
各位早晨
開心星期五努力打文

就有文

上回講到綽廷射到晴晴成個下身都係精~
當然就好細心咁幫晴晴抹返乾淨啦~
然後就送晴晴返學~
綽廷都返公司做嘢~輕輕鬆鬆咁做啦~
不知不覺又到咗預約打針嘅時間~
綽廷執好嘢離開公司,見仲有啲時間都睇睇女仔嘢~
諗住買啲嘢俾晴晴吖嘛~
但晴晴同綽廷一齊住之後,好似就對公仔冇乜興趣~
或者係因為已經有綽廷呢個男朋友喇嘛~
咁綽廷就去打針先~
去到都係等一陣,好快就入得去~
醫生望住綽廷都好似有啲困惑...
其實係唔係望住綽廷都唔知囉~因為佢係睇唔到醫生眼中嘅AR眼鏡係顯示緊啲乜...
淨係睇到男醫生對眼望實綽廷...皺皺眉咁...打量住佢...
點吖?係唔係睇緊啲資料吖?有乜好睇吓?仲要睇幾耐㗎?
男醫生久久先再開口:「有冇出現幻覺?」
『冇...』綽廷擰擰頭,『不過食藥嗰陣會有啲暈...正常㗎呵?』
「持續幾耐?」男醫生皺晒眉咁...
『唔清楚...感覺都幾耐...』
「咁啲藥食晒未?」
『啱啱食晒...』
男醫生又皺晒眉咁打量住綽廷...
點吖?咩事吖?今次打針好似咁怪咁嘅?
「暈都好正常嘅...」男醫生擰擰頭,「不過如果出現幻覺就記得要食藥!」
『哦哦...』綽廷都話咗冇出現幻覺咯...
男醫生行去針箱:「同之前一樣,都係搭配避孕配方係咪?」
『嗯嗯...』
男醫生拎起支針搞搞,就幫綽廷喺手臂上打一針...
綽廷感覺到有陣陣寒意由手臂傳落全身...傳到上腦...暈一暈!
又係呢種...好似靈魂快要出竅嘅感覺...
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

飄飄然...飄飄然...

『醫...醫生...又暈喇...』成個人都浮浮地咁...

「嗯...正常嘅...」醫生點點頭,幫我貼返塊膠布,「都唔係維持咗好耐姐。」

正常?唔係維持好耐?

之前打過咁多次針都唔係咁㗎喎...

醫生處理埋支針:「記得記得記得...出現幻覺就要食藥!」

冇咁暈喇...終於都...

「啲藥就食晒就好預約咗嚟打針攞藥...」醫生眼定定咁望實我,「唔好等到到期先嚟!」

『哦...知道...知道...』
拎埋啲藥,離開接種中心,喺人群之中行...

又好似...冇乜嘢喎~

睇嚟都係自己緊張咗姐~

或者之前都有暈嘅~係自己暈嗰陣先在意,暈完就冇件事姐~

啱吖啱吖~啲針同啲藥都有晒國家安全認證~一歲到一百歲都打得食得~零副作用~邊會有問題吖~

我就輕輕鬆鬆咁行去拎返架車...

“吱!吱~”開自動駕駛返屋企~

閉目養吓神...又聽吓啲輕鬆音樂...
“維護國家安全,共建穩定和諧社區。”

中間又會加插宣傳...

“行政立法互相緊扣...”

聽完一首又有...

“見異即報!”

都唔知自己聽咗幾多首,就返到嚟屋企停車場。

由得自動泊車系統幫我泊好架車,我就返上屋企。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞