【重甜】【明就明 唔明就黎明】《XG快落》(2)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
的確...雖然而家望住晴晴行咗入完本正常嘅學校裡面...但頭先確實有一秒...

係幻覺...又有幻覺...

我立即拎樽藥出嚟!食返粒先!

食完藥...飲返啖水...閉起雙眼深呼吸...閉起雙眼深呼吸...

冇事嘅...冇事嘅...幻覺嚟㗎姐~嚇我唔到嘅~

我睜返開雙眼...望望四周...再望清楚...

冇吖~咩事都冇啦~一切都正正常常吖~

有幻覺就食藥~食完藥就冇幻覺~

好~好!返工!
“吱!吱~”我都係以自動駕駛駛返公司。

盡量放鬆...放鬆~望吓出面~望吓條高速公路~望吓啲巨型貨車駛過~望吓啲超級跑車飛過~

冇幻覺~就好似從來都冇出現過幻覺一樣~

“吱~吱...”自動泊車系統泊返好架車之後,我都上返公司。

坐低做嘢...好似有啲呆呆滯滯...好似唔多集中...

其實冇乜必要咁集中...但唔知點解...我想嘗試集中做嘢...又集中唔到...

呆呆滯滯咁做...唔知做咗幾耐...好似做咗好耐...究竟坐咗喺度幾耐?
我望一望個鐘...啱啱先過咗...一個鐘...唔係!

個鐘原本係十點...一眨眼係點幾!

而且...頭先個鐘...又殘又舊...塊玻璃面仲要爛咗!

冇錯!係頭先!頭先一眨眼!而家又變返十點...正正常常嘅鐘!

點會咁㗎...點會咁㗎?又有幻覺?

「綽廷~綽廷?喂綽延!」華哥把聲喺我身旁出現!

『吓吓?』我回頭一望,望住華哥企喺我個位旁邊,『華哥早...早晨吖華哥~』

「點吖你?」華哥面帶笑容咁打量住我,「冇事吖嘛?咁呆咁嘅?」

『我我...』我定一定神,『冇...冇事...冇事吖~』

冇事...冇事...有幻覺姐...冇事嘅...
「真係冇事吖嘛?」華哥搭一搭我膊頭,「係唔係見唔舒服吖?唔舒服就返去抖吓啦~」

『唔係唔係~真係冇事~真係冇事~』最起碼而家冇事...冇幻覺...

「係㗎喇喎~」華哥拍一拍我膊頭,「真係見唔舒服就返去抖吓啦~唔好辛苦自己吖~」

『係嘅係嘅~知道知道~』

「咁好啦~睇住自己喇~」

『我會我會~』

華哥帶住微笑點點頭後,轉身離去...

望住華哥嘅背影越行越遠,行返入自己間房。

幻覺...幻覺...都係食返粒藥先!

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊追~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

[Day 04-偶然幻覺] PART 02

立即食返粒藥,坐一陣...

望清楚整間辦公室...都同平時一樣。
已經將[Day 04-偶然幻覺] PART 01 Upload上Penana
完本
幻覺嚟㗎啫 嚇我唔到嘅
謝校對
原 原 原 原 原 原 抄返六次先
食完藥就冇幻覺啦
影影晚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞