[Mac撚] 用家/買機集中討論(107) Back to School 清舊貨

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
話説bts係咪一定要寄自己屋企
可以寄公司嘅
我同表弟分開住,想用佢quota,但係一個住東一個住西
無問題嫁,佢有一項係可以代交
上次係直頭送㗎
唔要支筆或者AirPod
應該等U-Mac program 再平多一截
不過萬一部機有問題
係要拎返去間經銷商整?
藍精靈係咪唔會理
今日壞咗部電腦 冇backup
如果我買番部二手再拮番storage落去可唔可行
MacBook 的話2016 no touch bar 13”或更舊先得
定係你部嘢直程係windows PC嚟?
U-Mac同HKT係可能會做個仲平過Apple edu嘅折,不過你要等同埋唔知佢exactly咩款會做

保養係唔係都掉返晒俾Apple
Studio無包入BTS,你睇置頂個表
你幅圖只係代表edu store佢賣緊,有無BTS時都係咁
咁想問下買袋底Mac mini 8gb ram係咪唔夠用遲啲既AI功能?
Apple intelligence 夠,
但Xcode ai 要16GB ram
13" mid2012

可以,最好搵返2010-2012 13",應該會boot得起
但其實有另一個方法,你去買隻SATA to USB dock,就可以插去是旦一部Mac去拎返data
成年人必須學習多思考多用點腦
原來有仲平,
隔左幾年再做學生,快快手尋日就買左
咁我淘呢個同淘塊底版
ipad pro 11吋 vs air 13吋 256GB
應該點揀好
攞嚟畫畫多
有冇巴打知Apple送貴野係咪多數順豐
成年人必須學習多思考多用點腦
多唔多拎岀街?
我2018pro 用緊11时畫畫6年,一畫得多嘢procreate會lag機同好熱,試過熱到彈app,delate3,4秒。但size係畫嘢上乜問題,我覺得細啲反而易畫啲,有需要先放大。
M4粒chips 睇啲評值唔會咁易過熱,相信對畫面畫效率會好有幫助。
以往經驗係
係 今朝落單 而家收到msg用順豐送
境外嚟多數sf
如果境內係用黑貓多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞