[Mac撚] 用家/買機集中討論(107) Back to School 清舊貨

907 回覆
3 Like 3 Dislike
點解嘅
MacBook FaceID
其實前排傳過下年iPhone 17 Pro個dynamic island可以縮細因為有新FaceID模組嗰時,我第一樣嘢就係心諗仲唔係打包放埋俾MacBook用?
想問有冇ching依2日上官網用bts 買MacBook 去到最後入埋信用卡俾錢最後出 很抱歉 系統出現錯誤 請稍後再試
Compact camera module
我都等睇擺埋係Mac
嚇死,本來開咗機以為得返 9 個月保養,跟住今日再睇就變返一年
有冇方法睇到部機係幾時生產

之前未用過macbook想買部macbook air m3,請問chip,memory 或者storage有冇需要upgrade?

純文書機但打算長用所以有啲想upgrade下memory 同storage但upgrade完個價又同pro好接近所以唔知點揀好。m2同m3差$1200值唔值得買m3?
$1000 trade 比我 tg@hkfirecow
RAM最好16以上

一定夠你玩五年
MacBook用咩mouse好?有冇邊隻推薦?
MX anywhere
下個月event 等到頸都長
除咗RAM upgrade到16其他建唔建議upgrade? Storage 諗緊需唔需要1TB 但加完同macbook pro好接近
呢個容量睇你自己點用

幫你唔到
Mac冇乜期待
都係升下cpu ram 應該
係睇佢會唔會俾12gb做base
買其他地區嘅bto係咪好煩
部m1 Mac mini 想換部pro 駁三個mon 同加ram
Macbook air M2
岩岩一年
電池健康度一個月前開始日日跌
兩星期前跌到75今日得返50%
係咪要去換電
定係睇下佢跌到0會發生咩事
一定要當地地址,點會唔煩
傳緊M4可以支援多一隻mon
姐係M4 mini已可出三mon唔需要上M4 Pro
正常個健康度由第二年至第四年都應該80-90%之間浮沈,除非你係超重度用家日日chur兩個cycle
你粒電似有問題要換
m4 mini 如果出到120hz 都想買番隻
4k120? M1 M2 mini已經得,不過要經DP,因為HDMI仲係2.0
M4 mini個HDMI都幾大可能升去2.1
呢樣有
但係落單個phone number之後洗唔洗要用番嚟手機認證
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞