[Mac撚] 用家/買機集中討論(107) Back to School 清舊貨

785 回覆
3 Like 3 Dislike
巴打係門市仲有得買m2?

想入部 m2 15吋 16gb 256
Bts 同gift card冇得一齊用 問左
16唔洗諗,我開trading view , good notes +Apple Music同幾個網站都用左10-11GB ram早幾日入手BTS m2 16GB ram
收到你

門市仲有得買m2 right?

Bts可以買m2 Jeng
oh no....咁都唔得。。。sosad,
謝謝你回覆,咁依家睇下有咩信用卡回贈高算
仆街了
macbook keyboard有粒制甩咗出嚟
係咪要換機
等m4
真,等到我都會等m4,不過早排電腦底板著火,焗住換機
如果想買macbook 試下玩剪片, 驚玩玩下唔剪 唔想投資咁多
m3 pro夠唔夠做?
祝水死全家
可以而家唔賣得
好服務左
以前俾人屌到卜街
Online store同實體店既單同處理方法唔同
卜街到
買MacBook 真係唔健耳去online store買
除左特別spec
我個時一買就壞trackpad
佢老味 去實體找天才
天才話一係打去online 約人收機
再番大陸廠俾人check
真係有問題先寄過部機黎

一係就現場幫你做維修

我急用 無計現場維修

吹水死全家
兄台乜咁燥㡳??
用左9年嘅砌機,吊住左條命好耐有嘢返到屋企一開就見到好多煙,攞出嚟見到係着火
BTS門市買M2 Air要16GB只有滿血U + 1TB選擇先有現貨要$12299
相比之下,M3個16/512標配現貨只係$11999而且滿血U係打包送
旋拍見到部全新袋底Mac mini 平1000,有啲想入手黎駁電視日常用
有冇伏
MBA M2 本身想轉M3 PRO
聽完大家講係咪點都等埋M4先轉
原價定教育價平1000
原價姐教育價再平一千應該狗衝左
Mac mini M2 BTS袋底衝唔衝好定要上16gb ram ?
想問下大家
我而家用緊m1 mba 8gb ram 256gb
黎緊讀computer science
如果要換機 應該換
M3 mba 13’ 16gb ram 512gb定
M3 mbp 14’ 16gb ram 512gb 好?
會用黎打lol
覺得有用咪加
edu價已經平少少,同埋你食咗隻AirPods都已經幾和味
反而買8GB標配無咁著數,因為周街都有折,edu唔係平好多
你衣家部袋底M1有咩位唔夠做先? 睇清楚之後針對升級
其實無咩問題咪繼續用
係個ram唔夠姐 其他都ok 同埋打lol耐咗部機會好暖 有風扇係咪會差好遠?
如果行緊嘅野係令到部Air降頻,咁加風扇係爭好遠
但14" M3加RAM係相當雞肋,俾多少少已有M3 Pro袋底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞