[Mac撚] 用家/買機集中討論(107) Back to School 清舊貨

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
打lol 一定見沙灘波

用垃圾PC打啦
有冇巴打啱 m3 air 16gb 256gb太空灰
用學生優惠買錯 有埋airpod pro
照價放售

Mac機接mon係咁黑閃
^2.5
幾時有新mac mini
應該要下年6月
EU: Apple OS因為封閉變相封殺競爭
iPad唔痴mon貼有冇大問題
屌想問下用command shift 5 record完喺右下角㩒咗入thumbnail airdrop share完done係咪條片就搵唔撚返?finder同trash搵過都無,最慘係佢airdrop根本失敗咗,我屌佢老母
This mac 同library都search唔到可能因為我用Monterey
唉屌你老母record咗兩粒幾鐘你airdrop失敗咗都算仲要一下同我消失埋屌你老母apple
有機會high 錯 改名加放咗唔知去邊個folder?
自膠 睇錯 無嘢轉用obs 啦
不過大gb 嘅嘢用air drop 出事嘅機率都高啲有時6 7 gb 嘅片drop 完iPad 出success
但搵唔返file 又del 唔到個size
之後版本更新完會直飛air drop file去File app
用咗佢內置個screen recording好耐第一次咁以前無咁快手直接㩒thumbnail就share
係,airdrop真係好撚唔可靠,有時以為drop完點知又無,屌佢老母
https://www.cisdem.com/resource/recover-quicktime-recording.html
呢度仲有多幾個位俾你搵
你冷靜少少慢慢搞,個temp file應該仲響度的,搵到之前你唔好用部Mac做其他嘢住
感謝你ching但我要聽日返工先搞到,已經打定輸數
finder搵 > 6gb file呢
Finder search唔會搵入去system用嘅directory,temp files多數search唔到
咁用zsh ls
部Air 用左五六年
依家想換16吋
滿血M3Pro 定最低配M3 Max 好?

會長用幾年同埋做下3D野 打下機咁
得佢一部做主力機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞