[Mac撚] 用家/買機集中討論(107) Back to School 清舊貨

908 回覆
3 Like 3 Dislike
同埋舊電好易2年內收皮換一次
算吧, 乜火都熄哂啦
向好嗰面諗
可能iPad Pro嗰個OLED起渣問題,LG Samsung都未搞得掂,所以Apple都費事擺過嚟俾Mac用搞到全世界屌柒
而且傳緊嗰部20"摺機就算delay咗都係2027出到
我諗我手持M3 Max 16"好穩陣,忍到摺機出應該唔難
係iPad Pro唔知點好,衣家隻M4少趕客
對比oled,我更加想macbook度有face id
可能留到某代冇賣點就轉
Oled Mac都幾緊要
手機睇慣啲色同對比度
去到Mac啲相又唔同哂樣

不過Mac要求高咁多
佢qa 做唔到唔出都應該
話哂都攞黎開工
有冇人部macbook 嗰喇叭聽歌/睇片都會啵啵聲
上網search咗陣話係死症黎 整唔到
我想請教下美版 MacBook 喺香港第一次開機啟動,點解識得認到喺香港,同埋識得自動設定係繁體中文 (香港) 嘅?
附近有 iPhone 同 iPad,但係部 MacBook 完全冇連過上網
Auto Search 附近 wifi country code ?
純粹覺得好撚神奇
就算你未俾部MacBook入你自己個WiFi WLAN
但MacBook自己張WiFi卡/天線係已經收到附近其他WiFi network
如果scan到100個SSID而入面有幾十%嘅MAC address係已知地點,佢已經夠估你響邊條街,唔止邊個國家咁大範圍
想問下巴打有部2018 macbook pro 13inch . 拿去邊度放好,apple trade in 得個700
睇吓二叔公會唔會好心收

2019年打後嘅機二手佬都係睇型號收嘅之前嗰啲就絕對唔收,因為佢哋都話收咗擺倉仲有10零20件

Config好啲16g RAM i7 i9嘅通常都會收嘅8GB嗰啲你就唔好諗啦,自己留返做紀念
thx 咁我俾apple 算
2018 13"應該仲有千鬆至千七
不過唔係間間收
咩config? 有興趣..
有邊間可能收?
walkin先達行一轉囉
不過上面有條友啱啱話想要
部機用耐有時會發熱,但你check唔會check得出
邊部腦唔發熱??

M系除外
由5代i5 到13代i5 我都有幾部mini pc / notebook, 用得耐都係熱....

你部係4個TB3 定2個?
4個,係異常熱,熱到辣手.拿去天才Bar check,又話發現唔到問題
講真,二千內賣到當送走瘟神算啦
想要嗰位巴打好似儲開Intel Macs定咩原因?
2018又蝶式KB又其他問題要嚟做咩呀

睇嚟又換機潮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞