[Mac撚] 用家/買機集中討論(107) Back to School 清舊貨

908 回覆
3 Like 3 Dislike
我用M3 pro 標配行emu x86入到windows 郁唔到
想知MacBook Air 可唔可以當打機notebook用? 相當於nvidia 顯示卡幾多?
GT240
Rectangle刪得
已刪
Moom出咗version 4我反而俾埋錢upgrade
我有排都未會推晒全部Mac上Sequoia,同埋仲有舊Mac上唔到
個iphone mirroring好正
可以mouse控制
可以copy and paste
magic keyboard既touch id可以解鎖iphone入面所有app既face id
最大缺點,無咗pro-motion
而家諗緊係咪可以del咗MacBook個WhatsApp
部2019 MacBook朝早用完,之後出門口冇拔到叉電線,夜晚返去部機就完全冇反應,上網睇左apple support教嗰d方法都係完全著唔到機有冇師兄試過呢個情況,可以指教下點解決
拎去俾天才bar搞
過保都唔會收錢,除非佢話要check零件
Thanks巴打約左禮拜四去俾佢望望
可能連個天都想我趁有bts換機
用慣咗佢嘅shortcut
想請教下如果只係文書同睇片iMac 建唔建議,見大部分巴打都係討論MacBook,定係家用機砌機比較好
macOS內置嗰個應該可以改shortcut
https://www.macrumors.com/2024/08/15/macos-sequoia-screen-recording-app-permissions/

有無人知正式版呢單野而家點
唔敢升住
唔想jump remote返Mac果陣先黎俾sequoia reject左
有冇人要學生優惠想加錢買個AirPod 4
近幾代M1 M2 晶片?
iMac
我唔得嘅,銀行app全部要我打pin碼,去iPhone 啟用番face id之後,mirroring 又幫我reset過
個別銀行app應該禁咗咁樣unlock,佢要直接響電話用
我一開mirroring都係第一樣試銀行app,如果做到會幾方便,take screenshot等等
當我無講過
我搵咗幾分鐘都搵唔到邊度set過堆shortcuts
佢仲要用Apple自己個地球icon掣,唔係standard keycode嚟,用第三方keyboard會無得㩒
MBP 點可以同 Mac Mini 比,一部成日會拎出拎入咁貼身嘅 notebook,仲要十年
計零件壽命都知冇可能啦
Portable 嘢真係畀盡三至四年要常規 upgrade
有冇巴打更新完MacOS用唔到USB hub?
Elementz MU-811P
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞