[Mac撚] 用家/買機集中討論(107) Back to School 清舊貨

785 回覆
3 Like 3 Dislike
本身LR同打吓少少機可能要M3 Pro起跳先會鬆d
但你又講明只係屎眼痕咁又好似可以求其要住部Air玩吓先
14"雖然有堆硬件優勢個form係有少少笨,反而Air就相對真係好portable咁
Form factor都好緊要,會拎去旅行夜晚過相
平時用ipad pro得單port好唔方便

收到晒巴打 等星期日去馬 air 16+256+FCP 埋單11187
512好
$1500買多256gb好貴 夠我買隻4tb外置ssd
反而applecare買唔買好?
到時見沙灘波唔好問點解....
唔知點解我部Mac mini用外置SSD 會有時影响個WiFi
有shopback+btc出左手
好似usb 3.0 條線shielding 得唔好,會干擾wifi
搵條好啲嘅線/行thunderbolt
WiFi 6E 6GHz 會否干擾? 等緊WiFi 7 router 合理價少少轉router
有冇人知 BTS 收貨流程係點?可唔可以搵人代簽收?
可以
佢照平時一樣搵Yamato嚟送
普通文書係咪買mba m2都夠
唔係好追spec
買同收 學生名
卡 自己名
收貨個速遞唔睇名就走
感謝巴打,即係屋企留下保安簽收都得?
你唔問保安?
你安心咪得 幢幢大廈都唔同
USB個data line係行2.5GHz,因為太近2.4GHz所以會jam入去舊2.4GHz WiFi
WiFi 6 / 7 個range係5.925 - 7.125GHz所以完全無2.4/2.5GHz嘅倍數可jam
諗住買mac mini
AirPods 2就唔洗加錢
3就要加400、Pro就加750。值唔值得加?
唔該巴打
Pro2啦,要避Lightning
m1都夠
準備出貨
但我係行5GHz, 都影响倒
認真
你試吓用錫紙包實晒成條USB線,睇吓點
BTC收貨人寫自己名,但係信用卡用人地果張得唔得定係一定要用自己卡
daddy出錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞