(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區243新手問嘢睇#1

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
Del左好似
原本叫咩yoman
Kayanho back to Au sir
想問下有冇師兄有用self-tanner?
減肥新手想問下
因為我本身真係好唔中意做運動果d黎 特別係肌力訓練
一個月前開始養成左每星期跳繩3-4日3-40分鐘既習慣(多數朝早空肚做)
都會跳下抖下 但我會睇住個心率唔比佢跌出最低燃脂範圍

我而家開始想做下深蹲 所以今日試左頭15分鐘深蹲,後15分鐘跳繩
深蹲我都有做下抖下 所以心跳率其實控制到同跳繩差唔多
咁樣其實當唔當我做左無氧?
同埋會唔會反而無氧同有氧都做唔夠時間兩頭唔到岸咁影響到成效?
同馬蛇有得揮
Kayanho back to Au sir

乜撚kevin yim
細狗一隻 抵鳩你比人話
衰撚過馬蛇
有肚腩tim啦
何止冇abs
睇落條腰闊過個膊
個肚大撚到個ball咁都好意思叫自己健身教練
https://www.instagram.com/p/C7wMJ5ry7Zy/
dm for get belly fat
淘寶兒鍾意曬命
諗緊點解佢唔鋪飛機相
然後望一望佢個登機閘口喺UO
大佬呀唔谷收肚都著高啲條褲遮下啦
做pt點都顧下形象好喎
哇 對腳咁勁
唔洗投胎
你將無氧既動作做到變左有氧 仲好意思問有冇成效

你大基數既話可以直接做爬坡,唔好跳同深蹲,膝頭哥好快玩完

細基數既話,單單有氧個效果會好差,一定要build up埋肌肉
可能因為我肌肉太少
做果一陣深蹲我已經腳軟+肌肉痛
以為咁就代表撕裂到d肌肉都算無氧
基數細 淨係有胃腩同肚腩
基數細即係你個bmr低,做帶氧+節食係可以減到,但你一停就會反彈
長遠一定要build muscle 去提高番個bmr
唔該晒巴打回答
有無話無氧運動都要做最少30分鐘先有成效?
如果我做左深蹲但心跳率唔夠 係咪即使我有肌肉痛 都係build up唔到肌肉白做
我個人認為咩30分鐘先燒脂係都市傳說,不過呢到巴打可能會有唔同睇法

build up muscle要食大量protein,你有冇?
利舞台啲機 OK 啦
講舊邊夠懶豪放嚟 又唔好用
琴日先第一日都有食夠同埋屋企有蛋白粉
臭唔臭佢俾人感覺係高大
唔係健美撚
感激巴打詳細既回應 解開左我一直既迷思
好難搵到gym bro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞