香港女團黎講其實條路應該點行?

534 回覆
136 Like 26 Dislike
而家主題講女團定講個人先
Cheronna不嬲都係最唔受歡迎嗰個 咁都可以怪啲fans
人地冇一個38歲
韓國有mama,香港以前有翡翠歌星賀台慶
算打和
香港毒L 都睇韓台日妹, 唔睇港星
上面有隻狗領粉又嬲嬲豬出黎帶哂風向
量嘅問題,死左好多先出到一兩隊殺出國際
一將功成萬骨枯
有知名度之後釣到金龜就搞撚掂啦,紅唔紅得耐有撚所謂咩,香港連豬閪都嫁到180俊男,女團釣金龜易撚過食菜啦。With all due respect, 顧撚掂自己先啦
Kpop睇極都唔完
等緊SM,black label 新女團出道
歌可以練,舞可以排,化妝服裝有限錢,歌呢啲直接搵韓國制作人都唔貴得去邊

但最大問題係冇咁多錢,韓國已經拍一個mv要洗幾百萬,女團不嬲唔係攞嚟聽,係睇嫁啦,香港又唔興要個藝人比錢,最多賺錢抽返水

一個我豪住幾億比你先,但要你賺到還哂為止,一個要你賺咗錢先,賺咗幾多咪有幾多錢拍mv,已經鬥唔贏韓國,攻唔到外國
人地唔掂 突顯到自己好掂
人地食屎 就算自己食穀種都威啲
窮嘅想你反唔到身
有錢就想你落谷底

香港人就係咁
Beanies?
ching sick ball
我聽完taylor swift都唔知點解要聽香港女歌手
入場睇港隊不如留係屋企舒舒服服睇英超
睇實力比人吹最勁個兩隊nmixx itzy 依家係點就知唱歌根本唔係最重要
依家的確唔好入場睇港隊安全d
應該點都唔會超過36
唔好搞最好
香港搞乜都柒
搞好啲styling先
漏咗 2R
男人追星課金比例少
你講嗰啲嘢都唔係主因,做idol最緊要夠靚仔靚女,而且有洗腦嘅好歌,實力有幾關事啫唔係台上面大炒車就得啦,日本啲養成系大型女團、香港twins、而家韓國某幾隊當紅嘅都係咁,韓國都唔係有制度先有偶像,係偶像產業紅咗,做大咗個餅先建立到你所講嘅練習生制度
PR包裝一定係最重要
Nancy唱歌直頭係唱K level
但華納可以捧到Nancy投票贏Marf 拎女新人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞