香港女團黎講其實條路應該點行?

534 回覆
136 Like 26 Dislike
講黎講去咪就係英皇狂谷佢地,周街都播佢地既歌唔洗睇個post我都知
咪就係佢地啲歌受歡迎咪周街都播囉,又唔見依家既廣東歌做到?
你成日走出黎鳩up話千禧年代冇人聽廣東歌
依家自己走去反駁返自己
咁Mirror既歌都周圍播,勁過當年既Twins
近期去信和,一間鋪播都冇
你既周圍播係指邊度?

想客觀啲,睇Spotify收聽人數都知佢地啲歌一啲唔受歡迎
各大快餐店,商場,cafe
韓團紅到,佢地紅唔到
你咪一樣鳩吹無人聽
間間公司都谷自己藝人,唔係開娛樂公司把撚呀弱智
又唔見其他公司同英皇其他藝人做到?其他公司由啲藝人死唔谷架on9
依個咪分別囉,twins 紅到上羅湖,mirror 就做唔到
仲係度亂吹
淨係麥當勞已經聽唔到鏡狗歌啦
佢之後自己反駁返自己話以前周街都播Twins既歌啦
當啲商家傻,無人氣無人聽又買返黎播
無提twins?? 佢哋真係最紅, 一家大小通殺
SG, 嗰陣出道都無乜感覺
但自從collar出咗之後, 就覺得AKA 同 HEIDI 真係好正
SG呢啲先係真正嘅女團
仲播緊姜B個麥當勞叔叔之家廣告
死viu 死谷爛谷
英皇俾錢人播 而家英皇都租左Sogo門口塊LED廣告版日播夜播VIVA首歌
旁邊金百利商場熒幕,播LT 代言財務公司廣告
點解講女團都有d垃圾鏡狗扯貓尾係咁推
其他台就幾隻野陰d陰d推頂d post

做乜鳩
即全香港播嘅都係收咁英皇錢呀?英皇欠撚咗twins 呀?
無商業價值都俾咁錢多捧佢地呀、
鏡上CNN,正常合理探訪
商場播twins 啲歌,一定係收英皇錢
我發現你呢條柒頭應該真係唔識中文
我講周街播既歌曲,你就走去講廣告,仲要係收哂錢既商業代言

好心駁唔到就麻煩收一收皮啦
浪費網絡資源仲搞到自己愈黎愈柒
我正想講BTS都未上過CNN做專訪
唔通外國多人識鏡狗過BTS咩
條友為左死撐只可以亂吹一通

中年阿叔追星追到成個白痴真係慘
淨係用唱K都KO到佢啦
依家啲歌真係紅既話,大把後生仔女放假都約人出去唱K
唱K呢樣消遣活動就唔會愈黎愈式微啦
真係好on9,俾錢人地播自己歌手嘅歌
即你開餐廳俾錢人黎我度食野咁呀
BTS直頭踩左入去白宮啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞