香港女團黎講其實條路應該點行?

534 回覆
136 Like 26 Dislike
唱k我又覺得唔太關事,你可以唱其他國家嘅歌,單純係卡啦ok都係式微行業,宜家要播歌唱歌太方便,搵間party room 都得,事實就係twins 啲歌大陸人都識,鏡就無,就係咁簡單
你真係蠢撚過隻豬
唔好再講廢話得唔得?
我串緊你話鏡狗去北美開show所以上CNN好正常
連BTS呢啲上埋白宮既級數都未上過CNN
鏡狗紅不過羅湖既垃圾反而就上到
咪更加證明到鏡狗俾錢先有得上囉
明唔撚明呀柒頭?
廣告歌識唔識? Twins都曾經試過有廣告歌啦
依家睇街訪,問親啲後生仔女都笑鏡狗多
https://www.facebook.com/reel/693278266351871
CNN唔係你想像中咁神聖 BTS去美國直頭係上當地最TOP最紅既綜藝節目,Talk Show,人地唔會好恨上乜野CNN訪問
咪即係代言廣告既一部分囉
上面講緊周街播既歌曲,尤其係講緊佢自己派台果啲歌
拎麥當勞廣告歌出黎做例子有冇得再柒啲?
岩呀,所以咪證明鏡俾錢上囉屌你
廢話
鬼唔知BTS有幾紅
講緊你隊柒鏡俾錢先上到CNN呀,明唔明?
宜家後生女迷劉俊謙
香港女團要衝出國際有個不利因素
就係廣東話比起日文韓文嚟講真係好撚難聽
應該9成鬼佬都會覺得韓文日文高與過廣東話
MC都應該多後生仔女fans,起碼佔一半先
咁Jeffrey 都一定多過班鏡
依一刻都唔好講咩衝出國際住
講緊自己香港人都唔多聽佢地啲歌
同Twins啲歌比就知差幾遠
晒氣啦,基本唱歌跳舞嘅培訓系統都無,講條春咩
香港樂壇玩左咁耐,到2024年仲係玩緊速食
唔落後人地咁多先奇
講真,我寧願佢外判,俾錢送啲人出去受訓先返黎,自己無本事訓練咪請人幫囉唔失禮架喎,歷史都有教啦,大清洋務運動同日本明治維新落後班鬼佬咪送啲人出去歐美讀大學再返黎囉,好過自己唔識格硬黎,又搵啲北上去快樂男聲但輸鳩咗嘅廢物
俾左幾多錢,邊個俾錢 ,有冇supporting
你話英皇俾錢人播twins 又俾左幾多錢,邊個俾錢 ,有冇supporting
唔覺得
有啲韓文歌,改編廣東話都好正
其實係
以前唔少hit歌都係改編自韓文歌
明顯依家啲填詞人功力唔夠
Viu不嬲有俾錢做海外宣傳既習慣
早幾年Anal係MAMA贏華語新人獎,贏哂大陸台灣果堆唱國語既新人

你點死撐都冇用
佢永遠唔識反駁你同其他人
淨係識對住我吠
同外國比原生問題真係「實力」
韓國訓練生至少練幾年先出道
跳舞齊,聲樂底基本有,作曲好
香港唔係唔好,係可以睇外國嘅情況下
寧願睇更加好嘅女團
0個個獎係類似新城既豬肉獎,每屆都會頒俾幾個韓國以外既歌手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞