香港女團黎講其實條路應該點行?

534 回覆
136 Like 26 Dislike
開patreon 盡快財自移民退休
Jyp品格審查
2024仲吹緊呢套pr
起碼唔似對上20年咁淨係得口水K歌
2019年之前就係以Twins為首既垃圾歌手搞到廣東歌冇人聽
Twins最有影響力係千禧年代初至中期,果陣正值廣東歌係香港大流行
10年代開始佢地已經過哂高峰同廣東歌產量極少

而上面張圖正正顯示緊廣東歌收聽率上年通關後開始大幅插緊水
講緊係以鏡狗為首既新一代年輕歌手出大量新歌,大包圍宣傳既情況之下
就咁對比,點都係依家既樂壇同鏡狗垃圾好撚多

次次都要出黎鳩up帶風向但次次都冇supporting冇數據,之後畀人駁到冇聲出
你條垃圾Viu PR真係笑撚死人
依家啲廣東歌冇人聽有咩用?
關咩事 邊到都有呢啲人
根本就係香港資源唔夠
你要講輿論壓力,對比日本韓國嗰啲根本就係小兒科
真,如果係日韓,造星4咁做馬
Day應該出道唔到,肥蛆應該被炒
可能阻到之後冧mon 事件,阿mo 可能冇事
蝴蝶效應
20年前仲小人聽
大流行個陣個個都聽台灣歌,英文歌
仲未計韓國演藝圈又有分埋階級
偶像團體只比搞笑藝人高一級
佢地由出道已經要畀網民睇低
冇好作品好成績好才華都唔會得到大眾認同

香港邊有呢味野
好似隊鏡狗想拍戲拍劇做主角都係隨手可得,casting都唔撚駛
依家淨計本地就可能係,睇下個跌幅過多兩年隨時仲少人聽過19年之前果幾年
廣東歌個數據都係靠班鏡嬸刷榜先仲有張圖既流量
計埋海外既話就一定依家仲衰過之前
頂流偶像係大陸,大馬呢啲粵語人口集中既地方都開唔到show
spotify唔似youtube咁有得刷
你條柒頭夠膽其他人未?

覺唔覺得 twins 真係好癲
https://lih.kg/3709178

到底Twins以前係紅成點
https://lih.kg/3693037
Spotify點會冇得刷呀柒頭
你刷黎睇下
宜家有幾高尚
訓撚醒未?
神徒整埋教學

咁人地又紅到出去?
宜家有人聽?
咪純粹叫人俾錢subscribe spotify再聽歌
英皇死推爛推
Viu 宜家咪一樣。又唔見做到?英皇有錢得過小小超?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞