香港女團黎講其實條路應該點行?

534 回覆
136 Like 26 Dislike
生不逢時 = 生於【翡翠樂壇】年代

化個靚妝
賣下肉
搞下簽名攬攪event
賣寫真
跳下舞咪ok
當年娜姐 cookies 都係咁上下
其實mirror用韓團嘅方式思考,已經接近產品生命盡頭,應該係要拆散來做發揮剩餘價值

不過唔見到有第二團可以承接到mirror嘅fans

香港無老闆有遠見,無金主肯冒險,無製作人有能力

SM 當年好似用好多資源訓練Boa,最後成功攻日,kpop 掘起的重要時刻

香港會唔會有娛樂公司肯花錢同時間訓練第一個,咁自然就會出現第二,三個…

廿幾年前,咪就有陳慧琳、楊千嬅、容祖兒等“多棲演藝女歌手”誕生?
一首洗腦歌有幾句英文俾人跟就夠,kpop都數會成首英文啦
Mirror算係捉到鹿識脫角
爆嗰幾年賺盡廣告商錢
人氣開始跌 得返忠粉 開world tour同solo concert
下弦都仲有個同error Tiffany既concert同見面會
將fans揸乾就準備單飛不解散
Collar抄係事實喎
杜生個隊野呢
夜總會組合 可以做就做 做夠搵得唔多就散
應該清埋gao唔掂 呢3個太老 剩返4個00後可以sell下青春
無咪無
點解一定要跟日韓
歐美都無啦
仲當年,當年邊有韓團
人地搶左市佔
你做到識飛都唔會搶到幾多focus
SG 2016 2017最hit,不過臭閪Yanny同Heidi爭仔內訌搞到散撚左
perfect night
班女高質可惜跟錯老細
tma有份做嗰首off on我覺得有水準啵 歌同隻編舞都有幾分韓團水準 而live都真係跳得幾好
collar同lt都係食香港毒撚市場
其他女團9世都係要靠毒撚,只要多毒撚先有人課金比佢地

呢兩隊係曝光多d,其他女團都唔多曝光
tvb個d分分鐘多人識多過新組個d

香港女團行唔到落去死證
twins真係例外,仲可以去到邊搵到邊
當年影下相做O靚模都搵到食
而家啲女係衝埋去日本拍AV都係收皮

跟本就係無人會留意香港既娛樂產業
Mirror已經吸唔到新粉 好彩姜嬸仲有錢剩未揸乾澳門場d飛都散唔曬 下弦見面會d飛又賣唔出 同埋佢哋依家d新聞都係柒事居多完全同佢哋嘅作品無關 自從上年通關之後好多人都脫粉追返Kpop
人地係練習生制度
放棄晒成個童年去練野
保證出得道嘅都係有基本質素
同樣你唔用佢踢佢走
佢就浪費晒以前時間
所以人地會博命練
咁強競爭下 好似練蠱咁
仲企得係你面前一定係好睇 國際料架

香港呢?
搵啲未得到機會嘅(其實係人地唔用嘅)
快樂男聲比人淘汰出黎嘅
唱歌跳舞咩表現大家有眼睇
唔洗練 hea跳都話係頂流
大把本地fans 夠買樓
仲同你衝出國際?
陣間比人地啲練習生輕鬆KO 點算
話晒人地博命練,佢地淨係得造星個幾個月有培訓
香港d 婦團咁惡, 性感dd 都比人屌啦
重有幾個中年好聲音
韓國多數係公開選秀,素人做練習生機會多,水平未夠但睇到有潛質,都有機會
訓練時間長時,睇唔到進步先會比人叮走,大公司出道唔到,都有時間練好能力再細公司出道
仲有一堆星探搵到素人訓練,成為最紅的例子

香港偏向有人脈出道外,就係唱歌比賽突圍,頭幾年無人簽基本上都無得入行
日韓都好多女做到要自殺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞