香港女團黎講其實條路應該點行?

534 回覆
136 Like 26 Dislike
https://www.instagram.com/reel/C76Q5W8STFI/
邊個話LT淨係想做本地市場
就算衝出咗香港都要有本地人吹捧下嘅
嘩屌你話你係外國好紅香港唔紅就講呢句姐
冧世界都無人覺得OK都有得屈話香港人踩香港人
即係好簡單一樣野
如果香港出到ive 雙塔 karina 呢堆level
你驚冇人課金?
雖則我唔覺Ivy so 糖好靚好有實力
不過以香港standard 黎講算係咁啦
係日本邊有人識LT
LT商演好似係MIC咀
呢張相咪解釋咗點解SG永遠紅唔起囉⋯
個團得4個人啫咩?
Exactly
根本女團年紀應該介乎15-20
係香港咁on9 就黎40又有 30幾又有
Strayz只係某人搭雞棚想自己出Solo啫
真心,你唔提真係唔記得咗呢隊嘢
CLS
根本夾唔到,一拍埋就顯老
collar 咪係咁
唔計ivy candy day
全部豬閪
廣東歌整幾多英文歌詞落去都冇用
依家香港果兩隊頂流男女團又唔係未試過,都已經搵埋K-pop製作人去負責作曲編曲,去幫補呢樣香港音樂製作比較弱既一方面

有首洗腦曲,香港呢邊既填詞人唔識填岩音既詞都冇用
成首歌都要配合到,唱起上黎夠流順先洗到人腦
仲未計班友既閪聲根本carry唔到啲韓式跳唱歌
出過咁多首跳唱歌,首首都咁難聽,首首都hit唔起

最簡單既例子可以望下鏡狗,咪整左兩首英文歌,有多左外國人追咩?
有時走返最簡單既方向,唱返香港人聽慣既曲風,反而仲多受眾
不過佢地格硬想行國際化都冇計
Girl Crush其實好難做
女都會睇靚女
仲要眼光只會比男人更奄尖
小小唔啱心水都搞唔掂

而且度度地方都有堆人踩自己人
講到香港獨有先好笑
佢地一樣吸毒撚fans多
多唔多女飯
炎勁
collar / aespa 定 nmixx / lollytalk
https://lih.kg/3704308
最多叫有女fans
但一定唔會多
睇活動相都知
仲有大把 "龍友、交通迷" 都係
真係衝出香港,同日本依家第一天團合作
唔開演唱會唔接廣告就賺唔到錢,就係帶出左作為歌手,唱既歌唔受大眾歡迎

所以依家成個香港樂壇都好虧
返去研究十歲生仔啦又9up
佢地應該同鏡狗差唔多,好多上左年紀既男fans追
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞