香港女團黎講其實條路應該點行?

534 回覆
136 Like 26 Dislike
咪都係誠哥個仔既生意
有咩唱片公司夠佢地係香港多人脈資源財力影響力?
好似鏡狗啲廣告少左幾撚多,都仲有楷哥旗下其他生意左手交右手,繼續搵佢地代言
其他香港歌手邊有咁既條件?
就算同韓團比,鏡狗啲資源都可以話贏哂
先唔講外表
啲歌咁低質,想搵人聽都難
其實首歌好普通,仲話有韓團水準
香港呢個咁細圈子點玩?仲要全港有一半係廢佬

人哋個個國家向世界發展香港發展娛樂根本係冇咩可能
你知唔知咩叫有幾分你要吓吓拎啲韓團入面最top堆團嘅歌嚟比 要好過佢哋先叫有水準嘅話咁仲洗乜你講姐一早衝咗出國際啦

喺技術 資源 經驗都差人唔止一班嘅時候 能夠出到off/on, idc, speak love呢啲質素我覺得一啲都唔失禮啵 絕對係值得支持嘅質素 至少唔係冇人識出歌先啦
其實韓國k pop 大部分歌都好濕鳩,用電腦generate一個beat無限loop,歌詞零意義,難聽啲講根本稱唔上音樂,有韓團水準嘅歌係好多人眼中 = on9歌
你真係有問題,李仆街一早分咗身家自己出去搞生意,第日CCViutv執笠都唔會關誠哥事,佢大佬就更加唔會幫佢,你講到有大水喉射住鏡狗 我好懷疑誠哥知唔知邊班友係鏡狗同狗圈,分分鐘CCViutv都冇睇過
喺連登問應該淨係得下海呢個答案
咁我係話首富家族旗下,又唔係直指誠哥旗下
除非楷哥同誠哥脫離左父子關係先會講唔通啫

楷哥點會唔係大水喉
鏡狗有成間電視台係背後,鍾意拍咩劇做主角都得,出鏡率就係咁黎
Viu度縮拍劇就另一回事
講近啲,FOX同CNN都有得佢地班紅不過羅湖既垃圾上,唔係楷哥/誠哥既關係又點做到
K-pop歌有冇意義呢度就唔多討論
佢地都係學歐美唱Dance pop
呢啲叫唔叫音樂,各人有各睇法

但至於講到果首歌有韓團水準
想睇客觀評價咪望下首歌紅唔紅
實際上都冇幾多街客識欣賞
其實都唔係搵依家韓國最top幾隊去比
我聽左K-pop十幾年,呢首歌放係十幾年前既K-pop都嫌佢老土啦

求其搵幾首特別少少既二代三線女團歌
https://www.youtube.com/watch?v=MC_SKIkZ9PE
https://www.youtube.com/watch?v=Wjgs2wSRjXw
https://www.youtube.com/watch?v=4fRiodadcBI

最多只可以話首On Off韓得黎,啲詞填得冇佢地其他同類型歌咁差
但都唔會做到大眾歡迎
段編舞其實仲要幾kam下
另外就算香港有呢啲韓風歌,都要有人識欣賞先有用
首歌實際有啲咩成績?
其實真係
成日話衝唔出國際,
都真係衝出國際嗰兩個gem同王嘉爾香港人又唔鍾意
其實又無諗過香港人既口味根本就唔係國際化
到真係衝出國際
風咩鳩,最基本跳舞唱歌啲基本功都唔會培訓到仲講咩風格
人地唔係香港培訓咪得囉
日本人作家麻 梗係好聽
最好笑係香港周街靚女 出親道都8成係柒
有冇detail
由20幾年前Twins開始,香港主流就得返垃圾K歌慢歌,同亞洲,世界潮流脫哂節 ,近年先叫好小小,多返唔同類型既音樂
屌那媽,話twins 垃圾唔駁你,近年好?你無撚病呀
條友成日出黎鳩up帶風向
多左類型但冇人聽有撚用咩
真係未見過一個樂壇改革改到咁撚廢
香港人依家鍾意埋啲垃圾鏡狗,仲聽緊廣東歌既人又開始老齡化,後生果班完全冇哂追捧廣東歌既熱情
根本同出面既正常人唔同層次
Karen sis🫶🏻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞