香港女團黎講其實條路應該點行?

534 回覆
136 Like 26 Dislike
香港風氣問題 一個咁商業嘅地方會有人肯投資娛樂產業?由細到大都係教你錢最重要 咪嗰嗰都去讀最賺到錢嘅科
咪咁多年香港得依隊,有幾多?極端例子
成日拎韓國做例子,但明明全世界成差唔多二百個國家地區,如果係咁易嘅話就唔會吓吓都係講日韓,隨口都講到十個八個啦,美斯比利老馬做球王又唔見佢地問點解其他百鳩幾個國家無佢地依種球員?
三十幾歲女團出道無問題
On 9

Afterclass老細金主勢力都好大

廢就廢ga la
掉對波出黎就有毒撚課架啦
唔好搞咁多野懶係識跳唱或者有乜才藝
同依家大陸韓國果班實力差距跟本追唔到
講男女團都係講日韓多
因為佢地真係亞洲流行文化走得最前果兩個國家
正常,人地十幾億人vs香港700百萬人
明知資源唔夠人多仲搞團,堅on9
即無錢就唔好搞酒店啦,搞住賓館先咪算囉
蝗嘉爾
日本宜家都輸撚晒比韓國,叫做有動漫可以唱動漫歌
台灣醒,玩啦啦隊,成本唔洗咁高,佢地本土市場又鍾意
好撚柒憎成日跟風搞咩女團,明知無成本咪唔好搞囉
無錢咪開住一間餐廳,學人開連鎖店把撚
香港搞女團本身已經唔撚掂,咁多年得twins ,根本就唔應該再搞
因為仲幻想緊係風氣文化問題 明明而家娛樂業已經高度工業化模組化 香港人仲講緊咩才華唔得天份唔夠 人地韓國一車車訓練生整容選才宣傳全部有哂模式有哂市場調查 香港仲講緊好似以前梅姐果種靠天份彈出黎既明星 睇下韓國幾多舞蹈學校整容醫院先啦

你會唔會問點解香港人整唔到一架電動車?你都無咁既科技工業水平緊係唔得啦

地下idol係撈埋女僕㗎喎
好命咪好似sica咁彈咗上嚟
國家機器動得很厲害
斷斷續續玩咗幾年仲係全員U20
19 17 18 17
足球都一樣,你睇吓歐美幾多足球學界球場
睇混血肥仔條片,West Ham一年200個青年軍得1個會上到去(唔知係一年定成個英超),得0.5%,有成個專業培訓,出到黎係千中揀一嘅精英,點比
eos同乙女唔錯
前者賣sexy 後者日系
最出名咪misaki
關首富鬼事咩
誠哥嘅家業俾大仔繼承,李仆街真係仆街都唔關大仔事,吹到CCViutv有首富撐係咪痴線
佢專登楝哂班最樣衰既豬扒組團
誠哥真係咁掂既新城一早就打低左商台啦
千中選一都好,比左一千人有機會投入到個行業追夢,就算唔係最頂尖,都可能做到相關工作,部分會做教練助教….
如果係娛樂行業,有一千人追夢,可以發掘好多人,有時個潛能係另一方面都唔奇,想做歌手但原來有演員天賦
之前有新聞係個綜藝女藝人金玟京,拍節目發現自己有射擊天份,最後入國家隊,笑死
香港產業太單一,根本唔夠位for其他野,要一個產業成熟唔係夠位俾紅個啲就夠,係唔紅都可以生存,咁先有多人敢入行,多人入先選好紅,如果吓吓都要一線先大賺,二,三線就食屎嘅,邊有咁多人入行,宜家tvb 藝員訓練班都係有錢仔唔洗搵食先報,窮人好少會敢冒險

又用返足球做例子,英格蘭係頭四級聯賽都職業,五六都半職業,有大量球員位,就算做唔到球員,做助教,英格蘭足球體系去到20級,20級做個濕鳩助教都有少少錢,仲有其他運動野,香港明顯無論體育定娛樂圈都唔夠多位令人敢冒着入行,除非你屋企有錢
如果學akb 個套瘋狂搞live 跟住整個合照會握手會 有冇數圍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞