香港女團黎講其實條路應該點行?

534 回覆
136 Like 26 Dislike
collar 算係想行韓國style但打唔出國際之餘,fans都係塘水滾塘魚
Lolly talk明顯係針對本地市場only,可能主要都係打毒撚市場,形象清純+青春已經夠食,唔求發達,都可以玩多3,4年
岩先隊VIVA 似係行想行返2010左右時期kpop既路線,作品少暫時討論唔到咩,唔算好型,都仲有少少學生妹味個隻(而家Kpop女團已經行到好前衛)
Me& 根本係各有各做....

再睇返已故既女團
cookies(2002-2011)
得返stephy仲叫活躍中,其實day 1 都係得3,4個成員有辨析度,可以挨咁耐算威

hotcha(2007-2014)
時間線上好似係勁舞團個期彈起,印象中細個都多人聽,但好景唔長,估唔到都退左10年

Super Girls(2010-2022)
比人感覺係D女都OK,但就係推極都係小圈子

As One(2012-2017)
非常短命,得蘇皓兒一個最終生還

其實香港做團都真係幾難
究竟係風氣,定係文化問題,點降日韓既女團都可以殺出國際,但香港連本地人都少撐?
繼續行girl crush路線
唔好迎合毒撚眼光
靠佢哋死得
國外可能得,香港真係唔識講,你覺得lolly talk點啊?
因為香港人慣左踩香港人
下海做Av女團
全部都知有名氣撈廣告係出路 唱歌跳舞呢啲pt黎
仲有after class, twins, 2R
Viva一出道就比人話雞,collar又比人話樣衰,抄,8-1,LT就比人屌冇個叫得出名
如果after class 肯組團,殺到入大陸一定爆紅

Lolly talk 夠後生,如果甩到viu味,肯上tvb 再番大陸,應該都紅到
老實講你問我我覺得viva個4件有2件都j得過, 可塑性高可以試下行型既路線

Lt因為自己定左型,暫時最多係日系cute個類

其實仲有afterclass但都唔知仲係咪團黎
同埋厭女文化咁勁更加無得玩
Blackpink喺香港出道都實俾連登屌係雞屌到敗走
collar 算係想行韓國style但打唔出國際之餘,fans都係塘水滾塘魚
Lolly talk明顯係針對本地市場only,可能主要都係打毒撚市場,形象清純+青春已經夠食,唔求發達,都可以玩多3,4年
岩先隊VIVA 似係行想行返2010左右時期kpop既路線,作品少暫時討論唔到咩,唔算好型,都仲有少少學生妹味個隻(而家Kpop女團已經行到好前衛)
Me& 根本係各有各做....

再睇返已故既女子組合
cookies(2002-2011)
得返stephy仲叫活躍中,其實day 1 都係得3,4個成員有辨析度,可以挨咁耐算威

hotcha(2007-2014)
時間線上好似係勁舞團個期彈起,印象中細個都多人聽,但好景唔長,估唔到都退左10年

Super Girls(2010-2022)
比人感覺係D女都OK,但就係推極都係小圈子

As One(2012-2017)
非常短命,得蘇皓兒一個最終生還

其實香港做團都真係幾難
Aftrrclass比人感覺好散,各有各do
簡單一句,後生靚女,過三十歲換人
肯上tvb 再去中囯

講到極權好易話為咁
collar次次投票都贏LT,演唱會又開多一場,得連登毒撚話LT紅啲啫
2024年啦,你以為得個樣靚就紅到?
viva完全無人理
香港搞女團跟本冇得做,市埸細七除八扣分得雞碎咁多
返大陸可能得,上面好似未算好多女團住
因為香港無靚女 市場細
香港就係女人都唔支持女人 又一例證
女人支持mirror都唔支持collar
因為gigi太突出
樓豬點睇beanies, spiral, eos?
上面市埸大同樣競爭大,上到上面香港班女三腳瞄功夫邊鬥得嬴韓團
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞