LIVE:台灣立法院改革法案 5萬民眾集結院外包圍抗議 院內民進黨議員高叫口號!

716 回覆
82 Like 16 Dislike
台灣民意基金會 幫柯P做假老2個間民調
攞人地個民選議會同香港比弱撚智到傻
Freddy有冇去現場唱金屬版島嶼天光
修正一般係改字眼改標點
唔係比你改條新野出黎
我地一定唔會攪市民
雖然條文有呢個權力
你頭嗰句就係藍營個理由, 而你冇得話佢係「錯」, 你個例子正正說明咗一個人判斷咩係「合理」本身都係受佢嘅立場所影響, 所有「客觀」都只係自以為, 舉個例, 你覺得香港立23條合唔合理?
呢個世界有樣野叫不成文規定 好似westminister咁 都唔會咩都白紙黑字寫到實

我唔覺得綠營全管國會個時完全冇不足,但你而家kmt一上場就玩到咁難睇,咁咪受下民意反噬囉老實講,你kmt俾夠時間dpp講,投完dpp都係輸,但一定唔會搞到而家咁樣,定kmt自己都知自己啲野全部違憲唔見得光呀?
呢個留言將會被無視
依個真
其實藍綠兩邊都唔會死 你藍營就算俾你用到藐視國會法 最多都係打到綠營晚立委落馬
綠營玩串連 俾盡又係拉得低韓/章
兩黨政治下其實都係勢力循環
反而係藍國昌/白依家已經完全係關鍵少數作用 可以收皮

我懷疑柯依次咁低調 係準備割鳩藍國昌
幾事衝入立法院,等左幾日都沒料到
民眾佔領立法院,得兩條路

韓國瑜院長動用警察權,將個波交返畀行政院內政部警政署,咁民進黨進退兩難,結果係輸

韓國瑜院長唔用警察權,嚟緊立法院要處理ncc新委員同考試院,有鳩啲人鳩落去,甚至鳩到預算案都唔理,國家運作唔到,咁又係民進黨輸

所以依家圍而不攻,等藍白兩黨“覺醒”退讓,係民進黨唯一選擇
其實綠預左會比佢過
但民氣已起綠一定得益
黃國昌依單野之後已經臭曬
民眾黨又比佢騎劫左
下次選舉後生票又走曬
依個真
其實藍綠兩邊都唔會死 你藍營就算俾你用到藐視國會法 最多都係打到綠營晚立委落馬
綠營玩串連 俾盡又係拉得低韓/章
兩黨政治下其實都係勢力循環
反而係藍國昌/白依家已經完全無左關鍵少數作用 可以收皮

我懷疑柯依次咁低調 係準備割鳩藍國昌
冇人叫KMT真係跟
國民黨真係好惡

明明已經輸左總統大選,但偏偏仲要係立法院瀨死唔走

依家仲要想間硬唔俾綠營投票,目的係通過獨裁法案,擺明想奪權啦,到時一通過,成個台灣即卡玩撚完,到時所有權力去哂藍營到,咁就gg

賴清德真係要諗下係咪動用緊急法,唔好理咁多,要將藍白既黨員全部捉哂去唔好俾佢投票先再算
預左 班台仔知咩料就得
人地8年可以協調得正正常常
一比藍白擔正即刻出事
有d人成話咩綠能你不能, 呢樣就真係你不能
出邊已經10幾萬人
民意喺邊度好清楚
呢啲咁嘅垃圾 台灣邊有人睇
又綠能你不能,以前綠營多數就咩都得,而家小數就要全世界遷就佢
好陰,呢度話係2016年之前扶植『台灣社會民主黨』
https://news.ltn.com.tw/news/focus/paper/352988

https://www.taiwantt.org.tw/tw/index.php?option=com_content&task=view&id=1647&Itemid=57

仲有話2012年已經操控咗新潮流系個金主,畀藍個面攞嚟反駁收北京order嘅流言
如果係民主國家嘅話,一場十萬人嘅示威足以動搖國會政策,有廿幾三十萬嘅話足以令執政黨落台換另一個黨上,有一百萬二百萬嘅話已經係法國大革命嘅級數。

以上數字對極權國家不成立,除非已達全國人口至少三分一人都企出嚟,極權即使出動傾國之武力都無法鎮壓。
其實出咩事?出面幾多人 對裏面都係冇影響
正正常常
呢8年無打過交?
是但啦,係連登就要無條件支持民進黨,再嘈你就準備入五毛list
違反香港既權力特權法,告唔告係律政司決定
其實大家都係食花生,係睇唔過眼 小粉綠成日幫綠共洗地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞